Obavijesti

News

Komentari 878

HDZ o Prideu: Ugledajte se na hetero, oni ne uznemiravaju

HDZ o Prideu: Ugledajte se na hetero, oni ne uznemiravaju
5

Osim što splitski HDZ-ovci smatraju da se novac od Pridea trebao dati za žrtve poplava, poručili su sudionicima da su se sami odlučili na tu neravnopravnost

VIDEO

Splitski HDZ se, uoči četvrtog Pridea u Splitu, oštro pobunio protiv povorke koja će i ove godine, u subotu 7. lipnja, krenuti iz Đardina, preko Marmontove do Rive naglašavajući kako je riječ o bespotrebnim troškovima te da se isti novac mogao poslati potrebitima u poplavljenim područjima. 

- Vaš slogan ovog je "potpuna ravnopravnost", a mi vas pozivamo da upravo to i budete. Budite ravnopravni s onima koji znaju što je solidarnost, s onima koji su ugroženi nenajavljenom snagom prirode. A neravnopravnost o kojoj vi govorite, nisu vam odredili i izabrali oni koji ne sudjeluju u vašim paradama. Za neravnopravnost ste se odlučili i izabrali vi sami. A ako baš želite biti u nečemu ravnopravni  s drugima, onda se ugledajte u one hetero: oni vas o svojoj seksualnosti ne podsjećaju i ne uznemiravaju dok prolazite gradom... Pozivamo vas da ovogodišnji Pride održite u nekoj kongresnoj ili sportskoj dvorani, uz istu publiku, uz iste izvođače, uz iste aktivnosti. Možda nećete imati potpuni komod i komfor, ali vjerujte nemaju ga ni svi volonteri i stanovnici lijepe naše Slavonije. A vjerujemo da biste se uz sve vaše visoke  emocije mogli složiti da je njihova motivacija i uloga malo više ljudskija i s malo više empatije od vaše: pomoć da se stradali vrate što prije u svoje potopljene domove - stoji, među ostalim, u priopćenju predsjednika splitskog HDZ-a, Petra Škorića. 

Naglašava kako je Split blokiran nepotrebnim događajem u kojem nešto oko dvjestotinjak šetača, poručuju o ugrozi svojih seksualnih prava i orijentacija te da se seksualnost ne pokazuje i ne demonstrira po trgovima i ulicama, bila ona hetero ili homo determinirana. 

- Ne mijenja to i sudjelovanje nekoliko Kukuriku ministara koji se iz nama nepoznatih razloga, a sigurni smo nepoznatih i njima samima, za ravnopravnost homoseksualnih zajednica bore žarom kao da ih to osobno dira i degradira. Kao da i ta brojka sama po sebi nije šokantno malena, pretražujući Facebook stranicu Split Pridea uredno se mogu naći obavijesti o autobusima koji dolaze iz Zagreba, ali i drugih država  i gradova, primjerice  Ljubljane i Beograda. Pa nam i nije baš najjasnije gdje su tu Splićani?! Znači, osim što se uznemiruje, siluje i inkomodira grad i njegovi stanovnici, još se siluju i činjenice pred otvorenim i zdravim očima - stoji u priopćenju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osvrće se i na 50 milijuna kuna koliko su LGBT udruge posljednjih godina dobile od države za svoj mukotrpan rad i za organizaciju svojih šetnji i parada. Smatraju da nije neki kompliment ni za sudionike parada, a niti za one koji ih ovako izdašno financiraju. 

- Ne usudimo se ni javno upitati zašto je LGBTQ udruga Rišpet dobila prostor u Dioklecijanovoj palači koji je kulturna udruga 'Splitski krnjeval - cukuni' trebala napustiti preko noći bez da im je obrazloženo zašto. Vjerojatno nije korektno ni da priupitamo zašto je uređenje tog prostora platio Grad Split? - pitaju se u splitskom HDZ-u. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 878
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a