Obavijesti

News

Komentari 229

HDZ: To je bila provokacija, Hrvatskoj podvaljuju nacizam

HDZ: To je bila provokacija, Hrvatskoj podvaljuju nacizam
2

Ogranak HDZ-a iz Splita pozvao je institucije da odrade svoj posao i što prije nađu počinitelje s Poljuda. Aktualnu vlast optužuju za izazivanje i širenje straha i panike

VIDEO

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a i Ante Sanader, predsjednik županijskog ogranka te stranke, u nedjelju u 12 sati javno su se zapitali zašto nisu otkriveni provokatori s Poljuda, ni 17 dana od iscrtavanja svastike. Osim apeliranja da se počinitelji pronađu, splitski HDZ-ovci iskoristili su priliku kako bi iskritizirali aktualnu Vladu koja slučaj koristi za "izazivanje straha i panike". 

- Ovaj sramotni čin nije posljedica postojanja nacizma u Hrvatskoj nego o jednom od dva oblika provokacije. Ili je riječ o neodgovornim delikventima ili provokatorima koji Hrvatskoj žele podvaliti nacizam. Ovaj čin podsjeća na djelovanje 'Labradorske skupine' s početka devedesetih kada su se minirala židovska groblja s ciljem proizvodnje nepostojećeg fašizma, kompromitirajući tadašnju mladu Hrvatsku – kazao je Škorić dodajući kako ovoj vlasti očito odgovara da se počinitelji ne pronađu jer bi tada bile srušene brojne promašene i neprimjerene izjave državnika koji ovaj slučaj zloupotrebljavaju za stvaranje sukoba, podjela i obračune s oporbom.

- Ranko Ostojić i Vesna Pusić su upravo to napravili. Nije im palo na pamet razmisliti o svojoj odgovornost za ovakav slučaj. Žarko Puhovski je rekao, citiram, kako SDP može dobiti izbore samo izazivanjem straha i moralne panike i to je jedini način da ostane na vlasti jer Milanović nema ekonomskih poteza koji bi im mogao pomoći osim sukoba ideologija – rekao je Škorić dodajući kako Ostojić ne pokazuje sposobnost vođenja svog resora. 

- SOA je potvrdila kako nema radikalnih desničarskih pokreta, ali ima jačanja četničkih ideologija – rekao je Škorić na što je Ante Sanader dodao kako Milanovićeva Vlada o tome šuti. 

- Nije normalno da se 17 dana ne zna tko je krivac. Naša želja je da se ovaj slučaj rasvijetli jer reprezentacija je ponos Hrvatske. Želimo skinuti ljagu i sa Splita i Hrvatske. Pozivamo aktualnu vlast da prestanu s podjelama 'mi ili oni', podjele ne želimo, moramo se usmjeriti na gospodarska pitanja – kazao je Sanader.  

Nije želio govoriti o HNS-u, u kojem od 17 članova, njih 11 ima člansku iskaznicu HDZ-a, govoreći kako i u njegovoj vatrogasnoj zajednici ima članova raznih stranaka. 

- HDZ nije izabrao ljude u nogometni savez – kazao je Sanader dodajući kako će na ovu temu u budućnosti stalno sazivati konferencije za tisak, dok se slučaj ne riješi.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora