Obavijesti

News

Komentari 21

I u drugom krugu razgovora bez dogovora o "švicarcu"

I u drugom krugu razgovora bez dogovora o "švicarcu"
1

Ako na idućem sastanku u ponedjeljak ne postignu nikakav dogovor Udruga Franak bi mogla napustiti radnu skupinu, najavila je to voditeljica Udruge Katarina Lucić

VIDEO

Radna skupina za rješenje problema kredita u 'švicarcima' sastala se u ponedjeljak u Ministarstvu financija, ali ni u drugom krugu razgovora nisu našli rješenje. 

- Predstavnici Udruge Franak su danas ranije napustili radnu skupinu jer jedino što smo se uspjeli dogovoriti je da se ne možemo dogovoriti - kažu iz Udruge. 

- Predstavnici banaka i Ministarstva financija žele da podijelimo dužnike u kategorije i da u idućih godinu dana rješavamo kategoriju po kategoriju, ali da se rješenja odnose na stambene kredite i za jedinu nekretninu. Obećali smo da ćemo idući ponedjeljak dostaviti detaljnije podatke o našim prijedlozima jer u četvrtak imamo zakazan sastanak u HNB-u. Udruga Franak je protiv podjele dužnika u kategorije jer su nastupile izmijenjene okolnosti za sve dužnike - napisali su na svom Facebooku.

Jedino prihvatljivo rješenje za Udrugu Franak je konverzija valute kredita iz švicarskih franaka u kune, dok bankari nude dva rješenja za dužnike koji posjeduju nekretnine. Prvi je taj da država preuzme nekretninu i iznajmljuje je dužnicima koji bi imali pravo prvokupa, a drugi da dužnik napusti nekretninu, banka je preuzme, a dužnik se oslobađa svih obveza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U radnoj skupini su predstavnici ministarstava socijalne politike i mladih, pravosuđa i financija, Hrvatske narodne banke (HNB), poslovnih banaka te Udruge Franak. Ako na idućem sastanku u ponedjeljak ne postignu nikakav dogovor Udruga Franak bi mogla napustiti radnu skupinu, najavila je to voditeljica Udruge Katarina Lucić nakon današnjeg sastanka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a