Obavijesti

News

Komentari 230

Idemo opet na birališta? 49% čitatelja glasalo za nove izbore

Idemo opet na birališta? 49% čitatelja glasalo za nove izbore
2

Anketi je u svega 5 sati pristupilo 4550 čitatelja. Osim što bi skoro pola čitatelja na nove izbore, njih po 24% smatra da je bolje da se Most prikloni SDP-u ili HDZ-u

VIDEO

I dalje se ne nazire rasplet političke zavrzlame, odnosno trokuta SDP-Most-HDZ, no ako je suditi prema anketi na našem portalu, Hrvati smatraju da su novi izbori najbolje rješenje.

Naime, na portalu 24sata u srijedu ujutro otvorili smo anketu u kojem smo vas pitali 'Jeste li za nove izbore?'. Anketu smo otvorili u 9.30 sati, a u narednih pet sati, sve do 14.30 sati, njoj je pristupilo 4550 čitatelja.

24sata

 Njih 49 posto, odnosno 2.233, smatra da su novi izbori najbolje rješenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zanimljivo je da identičan postotak čitatelja koji su glasali, njih po 24%, smatra da se Most treba prikloniti SDP-u, odnosno HDZ-u. Razlika je bila u svega 37 glasova u korist SDP-a.

Za opciju 'Ne znam' odlučila su se 132 čitatelja, odnosno tri posto glasača.

Napomena: Anketa je i dalje otvorena...

'Ne treba se obeshrabriti i odustati od konačno treće opcije'

Zanimljivo, tekst je uspio sakupiti 316 komentara, te je i tamo iznimno velik broj onih koji se slažu da su novi izbori najbolje rješenje.

- Ne treba se obeshrabriti i odustati od konačno treće opcije koja nam se pojavila u Hrvatskoj. Ako sada ne budemo uporni i ne damo im opet i veću potporu na izborima, pitanje je kada će se i ako će se opet pojaviti nešto slično u RH. A onda budemo kusali ono što već kusamo 25 godina. Zato, idemo na izbore i za MOST! - komentar je jednog čitatelja.

Mnogi čitatelji uvjereni su da bi na ponovljenim izborima Most dobio još veću podršku i broj mandata upravo iz razloga što se nisu dali 'slomiti' i što se nisu raspali. Drugi smatraju da su izbori najbolje rješenje pa čak i ako Most izgubi mandate.

'Božo ne ustupaj ni milimetra, pa i po cijenu gubitka mandata'

- Bravo Božo i ne ustupaj ni milimetra u svome naumu za boljitak Hrvatske! Pa i po cijenu novih izbora i gubitak mandata! Mislim da su mnogi prepoznali vaš naum oni koji nisu nek i dalje žive u zabludi da će biti bolje sa ove dvije stranke koje su opelješile Hrvatsku i koje su stvorile uhljebe, dođe nova snaga koja ne ustupa i opet ne valja! E, pa narode, kako si posijao tako ćeš i požnjeti... Kruha i igara, ajmo još malo pa nestalo... - piše jedan čitatelj.

'Cijena novih izbora je puno manja od cijene loše vlasti'

Iako su neki zabrinuti koliko će novi izbori Hrvatsku koštati, drugi su uvjereni da je to puno manja cijena od loše vlasti u iduće četiri godine.

- Ljudi nemojmo se "mučiti" o koštanju izbora, usporedimo radije koliko nas košta nesposobna Vlada, koliko nas koštaju neprovedene reforme? Siguran sam da su u toj usporedbi troškovi novih izbora zanemarivi..... Nema odustajanja, narod će odlučiti da li i dalje želi živjeti u mraku ili da pusti više svjetla u Lijepu našu, nadam se i očekujem da će ovo zadnje biti odluka naroda - stoji u komentaru čitatelja.

Ipak, ima i onih koji smatraju da će Most novim izborima biti na gubitku, te da treba mijenjati izborni zakon.

'Na ponovljenim izborima najveći gubitnik će biti Most'

- Na ponovljenim izborima, najveći će gubitnik biti Most, a omjer podjele glasova SDP i HDZ biti će opet relativno ravnomjeran i sudbina Hrvata će opet ovisiti o manjinama koje žele biti većina. Izborni se zakon mora mijenjati i Hrvatska mora biti jedna izborna jedinica u kojoj se mora zabraniti predizborno koaliranje...TADA ĆEMO IMATI DEMOKRACIJU NA DJELU! - stoji u komentaru. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a