Obavijesti

News

Komentari 124

Novac je osiguran: Imunološki zavod postaje javna ustanova

Novac je osiguran: Imunološki zavod postaje javna ustanova
9

Odluka o preoblikovanju Imunološkog na dnevni red je došla nakon neuspjele privatizacije. Odustali su ponuđači iz branše, a potom je odbijena i Visia Croatica

VIDEO

Nakon dva tjedna odmora, premijer i ministri okupili su se u Banskim dvorima.

- Pred nama je zadnja jesen aktualnog saborskog mandata i mandata ove Vlade. Idemo to vrijeme raditi u korist Hrvatske i njezinih ljud i. Što treba napraviti, treba napraviti - izjavio je premijer Zoran Milanović na početku sjednice.

Vlada je donijela uredbu kojom Imunološki zavod postaje javna ustanov a koja će biti od strateškog interesa za Hrvatsku. Uredbom se uređuje djelatnost, ustrojstvo, prava, obveze i izvori sredstava Imunološkog zavoda, izvijestio je ministar zdravlja Siniša Varga.

- Imunološki zavod će biti pravni sljednik trgovačkog društva i preuzet će njegovu imovinu,, prava i obveze te njegove zaposlenike temeljem posebnog ugovore. Prenijet će se imovina na RH u suglasnog glavne Skupštine društva - rekao je ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je kako će Imunološki početi s radom danom upisa u sudski registar.

Varga: Ministarstvo je učinilo sve da pomogne

- Prvi korak je uredba o osnivanju Imunološkog zavoda kao javne ustanove, iza toga slijedi skupština Imunološkog zavoda d.d. i onda se jedno s drugim uparuje, uzimamo sve radnike i mi osiguravamo plaću - objasnio je Varga prije sjednice Vlade te dodao:

- Ministarstvo zdravlja, iako se radi o gospodarskom subjektu, poduzelo je sve da podmetne leđa i da pomogne, prvenstveno radnicima koji su najvrjedniji dio Imunološkog, a zatim slijedi produkcija cjepiva i obrada plazme za proizvodnju imunoglobulina.

VIDEO

Na pitanje novinara kada će radnici Imunološkog dobiti plaće, Varga nije mogao reći točan datum, ali je istaknuo kako se razgovara sa svim uključenim stranama radi što bržeg iznalaženja rješenja.

- U najkraćem mogućem roku će se prenijeti imovina i sva prava i obveze prema radnicima - rekao je Varga te istaknuo da su današnjom odlukom sredstva za Imunološki osigurana, a iznosit će oko 20 milijuna kuna na godinu.

Grčić: Rješavanje plaća preduvjet da se situacija ne zakomplicira

Konkretan odgovor kada će radnici Imunološkog primiti svoje zaostale plaće nije dao ni potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

- Radi se na tome , dakle Ministarstvo zdravlja i DUUDI rade intenzivno na osiguranju sredstava za plaće. Ne želimo da se dogodi situacija da zbog neisplate plaća eventualno dođemo u situaciju pokretanja stečaja. To bi bitno zakompliciralo i produljilo priču oko transformacije u javnu ustanovu - izjavio je Grčić nakon sjednice Vlade.

Naveo je da se radi planiranim tempom uz napomenu da je rješavanje plaća preduvjet da se situacija ne zakomplicira te da je to Vladi apsolutni prioritet. Na pitanje koji je zadnji rok za isplatu plaća samo je kratko poručio "bude riješeno".

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u