Obavijesti

News

Komentari 5

'Ispunit ću što sam obećao, na dodatne uvjete ne pristajem'

'Ispunit ću što sam obećao, na dodatne uvjete ne pristajem'
1

Končar i radnici škvera složil su se da se situacija treba što prije riješiti tako da više ne bude nesuglasica i da od vlasnika, odnosno Vlade očekuje donošenje odluke

VIDEO

Danko Končar sa sinom Nenadom i najbližim suradnicima posjetio je u srijedu brodogradilišta Kraljevica i riječki 3. maj.

U Kraljevici se susreo s radnicima i predsjednikom sindikata brodogradilišta Kraljevica Nenadom Miškulinom. U razgovoru su se Končar i radnici škvera složili da situaciju treba što prije riješiti tako da više ne bude međusobnih nesuglasica i da od vlasnika, odnosno od Vlade očekuju da napokon donese odluku.

Končar je ponovio radnicima da će sve ono što je obećao i napisao u natječajnoj dokumentaciji ispoštovati, ali isto tako Vladi je poručio da ne misli pristati na nikakve njihove dodatne uvjete koji nisu bili uvjet natječaja.

Miškulin je također pozvao Vladu na razgovor i kazao je da očekuje kako će ga napokon netko iz Vlade primiti i kako bi mogao objasniti stajališta radnika i sindikata, piše Večernji list. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gradonačelnik Kraljevice Josip Turina, koji je izrazio punu podršku Končaru i pozvao je Vladu da se aktivnije uključi u rješavanje problema jer je, kako je rekao, taj grad bez brodogradilišta mrtav grad.

U 3. maju Končara je primila kompletna uprava, a na tom sastanku s njim je bio i Rudiger Schaaf, njemački biznismen, koji je zainteresiran za ulaganja u Hrvatskoj.

Schaaf je vlasnik brodogradilišta u Njemačkoj u Emdenu koje se ponajprije bavi gradnjom plovila i kompletne opreme za pučinske vjetroelektrane.

Končar je sa Schaafom prije 3. maja bio na lokaciji Peškera, na otoku Krku, gdje je svojedobno 3. maj imao veliko planove za daljnji razvoj brodogradilišta, međutim to je naglo obustavljeno 2000. godine kada je Vlada u kojoj je resorni ministar bio Slavko Linić, oduzela zemlju brodogradilištu 3. maj. Schaaf je pokazao interes za tu lokaciju na kojoj bi se mogla pokrenuti proizvodnja opreme za pučinske vjetroelektrane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina