Obavijesti

News

Komentari 26

Ivan Vrdoljak: Za Imunološki zavod radimo na dva fronta

Ivan Vrdoljak: Za Imunološki zavod radimo na dva fronta
1

Ministar gospodarstva rekao je kako već 10-ak dana Ministarstvo razgovara s financijskim institucijama kako bi radnicima omogućili plaće i nastavak proizvodnje

VIDEO

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak komentirao je situaciju u kojoj se našao Imunološki zavod i čiji su radnici u štrajku. 

Rekao je kako već 10-ak dana Ministarstvo razgovara s financijskim institucijama kako bi radnicima omogućili plaće i nastavak proizvodnje.

- Jučer smo dobili pozitivna mišljenja i na sljedećoj sjednici Vlade bit će donijeta odluka kojom definiramo daljnji proces ulaska strateškog partnera - rekao je Vrdoljak. 

Na pitanje zbog čega cijeli proces traje tako dugo, rekao je kako je to ''zbog tromosti javnog sektora''.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Varga: Do sljedeće sjednice Vlade bi trebalo riješiti probleme

Iako je postojala ideja da HZZO pozajmi pet milijuna kuna za Imunološki zavod, ministar zdravlja Siniša Vaga kazao je da bi HZZO za to prvo morao imati osiguranu proračunsku stavku.

- Taj dio se nije ostvario i zajedno s Ministarstvom gospodarstva za sljedeću sjednicu Vlade pripremamo alternativni prijedlog kako bi osigurali dovoljno sredstava da se prebrodi ova mala kriza koja se nalazi unutar Imunološkog zavoda danas i da može se pokrenuti dubinsko snimanje od stane potencijalnih investora kako bi se pokrenuo novi životni ciklus Imunološkog zavoda - rekao je nakon sjednice Vlade.

Na pitanje kad bi se kriza mogla riješiti s obzirom da ona traje već dulje vrijeme, a radnici su u štrajku čekaju svoje plaće, Varga je rekao da bi se model rješavanja problema isplate plaća i nastavka prozvodnje trebalo riješiti do iduće sjednice Vlade:

- Nažalost situacija je takva kakva je, očekuje se prihod od određenih proizvoda koji su plasirani na inozemno tržište. Mi smo mislili da ćemo moći na ovaj način međutim kroz državnu birokraciju to nije uspjelo proći, jednostavno tražimo alternativni put preko poslovnih banaka, ali to prvenstveno ministarstvo gospodarstva koji je nositelj odgovorosti prema Imunološkom zavodu - izjavio je.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a