Obavijesti

News

Komentari 281

Ivo Sanader je došao u Sabor, podnio je zahtjev za mirovinu

Ivo Sanader je došao u Sabor, podnio je zahtjev za mirovinu
18

Ivo Sanader je u utorak došao u Sabor. Posjetio je i svog prijatelja Luku Bebića i popio s njim kavu. Barbi se zahvalio što je svojom imovinom jamčio za njega

VIDEO

Na iznenađenje svih, Ivo Sanader u utorak se pojavio u Saboru i zatražio zastupničku mirovinu.

- Bio sam u pravnoj službi. Kao što znate, ja sam zastupnik još dva dana do konstituiranja novog saziva i do tada moram regulirati svoj status - izjavio je novinarima Sanader.

Dodao je da do jučer nije znao za pravilo '6 + 6', odnosno da bivši zastupnici imaju pravo primati punu plaću šest mjeseci otkad im prestaje mandat i nakon toga dodatnih šest mjeseci mogu primati pola plaće. Oni koji imaju uvjete za mirovinu, mogu odmah podnijeti zahtjev za mirovinu, a očito da te uvjete ima i Sanader.

Kad je već svratio po svoju penziju, Sanader je nazvao i prijatelja Luku Bebića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad sam već bio tu, nazvao sam predsjednika Sabora da vidim je li tu. Pošto se nismo vidjeli godinu dana, popili smo i kavu te porazgovarali - iskren je bio Sanader. 

Novinari su pitali o čemu su pričali, a on je kazao da su pričali o svemu po malo o čemu nisu stigli u tih godinu dana.

- Naravno da sam mu još jednom zahvalio na jamstvu i prijateljstvu. Predsjednik Sabora je učinio veliku stvar meni kao prijatelju i pokazao da je prijateljstvo kategorija koja nije ovisna o vremenskim nepogodama - završio je Sanader.

Iz službe za odnose s javnošću Sabora doznajemo da Sanader može podnijeti zahtjev za mirovinu tek za dva dana. Kad mu istekne mandat, odnosno u petak. No to mora prvo učiniti na Zavodu za mirovinsko osiguranje koje šalje zahtjev prema Odboru za izbor, imenovanja i upravne poslove, a onda će oni potvrditi njegov zastupnički mandat. Dakle, do mirovine će morati proći proceduru.

Mandat aktivirao 22. listopada 2010.

Podsjetimo, bivši premijer je u listopadu prošle godine zatražio od predsjednika Sabora Luke Bebića da mu se aktivira zastupnički mandat. Mandatno-imunitetno povjerenstvo tada je jednoglasno odlučilo da se Ivo može vratiti u saborske klupe. Nakon podužeg izbivanja Sanader se 22. listopada pojavio u Saboru, a barba Luka posjeo ga je među SDP-ovce. 

Oporba je prvo djelovala kao da je u šoku, a zatim se pobunila. Željka Antunović digla ga je iz klupe brzinom svjetlosti jer je zauzeo njeno mjesto. Mjesto gdje je Sanader trebao sjesti zauzela je pak Ana Lovrin po odluci Kluba HDZ-a. Ivo se maknuo jer su se SDP-ovci počeli prepirati sa Bebićem pa se je sjeo na mjesto kraj Nevia Šetića. No ni tamo nije bio na miru pa su ga na kraju preselili na mjesto Željane Podrug gdje je i trebao sjediti.

Prvo odbio, a onda zatražio saborsku plaću

U lipnju 2011. Sanader je zatražio da mu počnu isplaćivati saborsku plaću. Kada je odmrznuo mandat prvo je kazao kako ne želi saborsku plaću jer ima druge prihode, no kasnije se predomislio. 

Računi stižu, a para ni za lijek

Prošlog vikenda Sanader je sa svojim odvjetnikom Goranom Suićem obišao svoje poslovne prostore. Suić je kasnije novinarima kazao kako su išli vidjeti što je sa prostorima u Šarengradskoj i na koji način riješiti račune i poslove s bankom.

- Njemu su sada svi računi blokirani i mora naći rješenje kako plaćati režije i dalje živjeti - rekao je Suić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina