Obavijesti

News

Komentari 149

'Ja sam jedan od rijetkih koji podržava novog Milanovića'

'Ja sam jedan od rijetkih koji podržava novog Milanovića'
2

Ja sam jedan od rijetkih koji je napisao pohvale na račun Zorana Milanovića. Da je to radio četiri godine, bilo bi krasno, rekao je Milan Kujundžić, predsjednik HZ-a

VIDEO

Ako dva tri lijeka ne daju učinka, treba tražiti novi lijek, kazao je gostujući u Novom danu na N1 Milan Kujundžić, predsjednik stranke Hrvatska zora . Sabor je nazvao blijedom, konfuznom i neučinkovitom institucijom.

Po pitanju programa HZ-a, kazao je da se ništa bitno nije promijenilo u odnosu na prethodne izbore, kada je njegova stranka prošla vrlo loše, no tvrdi kako vjeruje "da se promijenilo nešto u svijesti ljudi, u narodu postoji ambicija za promjenu sustava".

POGLEDAJTE VIDEO: Milan Kujundžić kritizirao izborna obećanja

Pokretanje videa...

24sata Video 00:23

Kao jedan od ključinih problema ističe zaduženost i pravosuđe , koje stvara pravnu nesigurnost od koje investitori bježe.

Slaže se s Jadrankom Kosor da bi iduća vlast mogla pasti prije isteka mandata zbog teške situacije u kojoj se zemlja nalazi. Najavio je raspad mirovinskog i zdravstvenog sustava te ustvrdio da se slučaj franak ne bi dogodio da je Sabor funkcionirao prije 12 godina, pa sve da su premijer i guverner Hrvatske narodne banke bili loši. Politiku vodi isključivo Vlada, a Sabor je glasačka mašina i to je otužna realnost, ustvrdio je.

Što se tiče koaliranja, kazao je da je moguće da će Hrvatska zora ostati po strani u Saboru te da neće sudjelovati u formiranju vlasti.

- Prve trgovine su počele, a tek će se dogoditi kad stignu prvi rezultati - kazao je, dodajući kako Zora ne ide u Sabor držati ljestve HDZ-u ili SDP-u već se ide boriti za ideju, program i prosperitet hrvatskih građana. Što se tiče MOST-a, Živog zida i Hrvatskih reformista, nije htio predviđati njihov prolaz na izborima, kazavši da je već dobar rezultat što su se pojavili.

Pozvao je građane da glasaju za ljude, a ne stranke te poručio da se ne glasa za dvije "svete opcije".

- Ja sam jedan od rijetkih koji je napisao pohvale na račun Zorana Milanovića, jer ono što on govori u zadnje vrijeme je jako lijepo. Da je to radio četiri godine, bilo bi krasno. Jedan sam od rijetkih koji  podržava novog Milanovića - kazao je.

Govoreći o programu "Hrvatska raste" prigovorio je SDP-u da ga koristi, kao i svoju domoljubnu retoriku, za obmanu, kupnju glasova i dobivanje izbora. O HDZ-ovom programu "Pet plus" je rekao kako su sadržaj programa ljudi - a u njih sumnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a