Obavijesti

News

Komentari 692

Klemm: U Hrvatskoj je dobar branitelj samo mrtav branitelj

Klemm: U Hrvatskoj je dobar branitelj samo mrtav branitelj
4

Nedjeljom u dva: Predsjednik Udruge specijalne policije govori o braniteljskim prosvjedima, angažmanu u Ciboni te o vlastitom zaštitarskom biznisu

VIDEO

Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije odbacio je optužbe da se prodao nakon što je mirno protekla komemoracija pada Vukovara i jer nije spriječio državni vrh da uđe u kolonu. 

 - Važno je znati tko što govori. Mnogi političari se nisu išli pokloniti žrtvi u Vukovaru, nego su čekali neki incident kako bi oni postali neke žrtve. Smatram da nisam iznevjerio svoje prijatelje - rekao je Klemm. 

Govorio je o svojoj službi u specijalcima. Bio je pripadnik ATJ Lučko na što će, kaže, uvijek biti ponosan. Objasnio je da je 2001. godine prilikom padobranske nezgode više nije mogao u aktivnu službu. Njegov kolega Pavić je pritom poginuo jer su im se padobrani sapleli u zraku. 

- Ostala mi je jedina glava čitava. Završio sam u kolicima. Trebalo je puno snage i vjere da se podignem. Hvala vlasnicima kluba Aquarius koji su mi pomogli da zaradim za život. Nakon 2003. palo mi je na pamet da osnujem zaštitarsku službu s par prijatelja. Na to sam ponosan jer je to moj američki san. Nakon što sam otvorio firmu počeli smo sa samo 15 djelatnika. - rekao je. 

Mnogi mu zamjeraju da izrabljuje radnike, a jedan od njih je putem Facebooka postavio pitanje i kazao da radi za 2900 kuna mjesečno. Klemm je kazao da je prosječna plaća u njegovoj firmi 3400 kuna i da svi dobivaju ono što zarade. 

Ne opterećujem se novcima. Jedino se opterećujem time da svojim djelatnicima dam plaću. Ponosan sam jer svake godine isplaćujem božićnicu - rekao je. 

Pitao je zato predsjednika Josipovića zašto ne digne glas za 36.000 radnika koji rade po državnim firmama, a ne primaju plaću. 

Prosvjedi branitelja

Klemm je rekao kako on ne može manipulirati članovima svoje udruge.  Kaže da su mnogi od njih u kolicima. Klemm kaže da nije imao drugog izbora nego njima pomoći u prosvjedu u Savskoj. Smatra da mu je to dužnost. 

Govorio je i o nelegalnosti šatora. 

- Mnoge smeta šator u Savskoj. Je li bolje da invalide ostavimo na kiši ili da dignemo šator? To je manje zlo. 

Objasnio je da želi natjerati administraciju da počne raditi. Rekao je da ministar Matić nije riješio probleme branitelja i zato mora otići zajedno sa zamjenicom i pomoćnikom. 

 - Nećemo se maknuti iz Savske zbog njihovog nerada i nebrige. To su stvari koje su se nakupile u tri godine. Ako se ne budemo bunili, opet će nam doći zakon u kojem ne sudjeluju branitelji. Sad se radi zakon u kojem sudjeluje Documenta. Hvala im što se brinu za civilne žrtve, ali tko se brine o braniteljima? - upitao je. 

Stanković ga je upitao zbog čega nisu prosvjedovali kad je HDZ-ova vlada izručila Antu Gotovinu ili zbog privatizacije Ine, kad su prodavali Plivu... 

Klemm je odgovorio da tada nije bio predsjednik udruge. Hrvatski branitelji su legalisti i vjerovali smo u pravdu, kazao je. 

 - Nekoliko puta je Ante Deur (predsjednik Zbora veterana) rekao da treba istražiti one koji su pokrali državu. Mi poštujemo institucije države. Nemojte nas vraćati u prošlost. Zanima me samo budućnost i oni sporovi branitelja koji će prije umrijeti nego što ostvare svoja prava - iako je Stanković inzistirao, Klemm nije uspio objasniti zašto tada nisu tražili smjenu nekog ministra. 

Novinar 24sata Boris Rašeta u prilogu spomenuo je kako je neprimjereno da je uvijek u uniformi. Klemm ga je nazvao 'generalom' i rekao da se zabunio. Dvaput. 

O odori

- Odoru nam nemojte uzimati. Da ste vi bili u odori onda bi je i vi nosili - objasnio je to što on nosi nije službena odora nego dijelovi odore koji se mogu kupiti i u vojnim shopovima i nisu zabranjeni. 

- U srcu branitelja nema mržnje. Zamislite koliko ljubavi je bilo u ovom srcu da brani svoju domovinu. Kad bi branitelji imali svoja prava, mi se sigurno ne bi bunili. Ne tražimo ništa što nije u zakonu - rekao je Klemm.  

Na kraju je rekao da je ipak u emisiju došao u odijelu kako bi Stanković ipak bio ljepši od njega. 

O Ciboni

Objasnio je da dovođenju Darija Šarića u Cibonu nije bilo oštećenih. 

 - Da bi postojao lihvarski ugovor netko bi morao biti oštećen. Pomogao sam Dariju Šariću, a htio sam i da Klemm security nešto zaradi. Cibona je u međuvremenu otišla u stečaj. Izgubio sam 200.000 eura, ali sam im to oprostio - rekao je. 

Prava branitelja

U Hrvatskoj je dobar jedino mrtav hrvatski branitelj, ali živi nije, rekao je Klemm i dodao da se prava živih branitelja ne poštuju.

- Je li se stidimo onih koji su živi? - upitao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 692
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa