Obavijesti

News

Komentari 208

Josipović odgovorio Šeksu: Pitam se tko pije, a tko plaća

Josipović odgovorio Šeksu: Pitam se tko pije, a tko plaća
12

Svi volimo domovinu, a druga je stvar što Karamarko nije sposoban za pomirenje. Za pomirenje čovjek mora imati dušu, empatiju i razumijevanje, rekao je Josipović

VIDEO

HDZ-ovci Vladimir Šeks i Željko Reiner danas su oštro kritizirali izborni program Ive Josipovića optužujući ga da nijedna od osam skupina ustavnih promjena neće ni na koji način promijeniti gospodarsku-socijalnu situaciju u državi i neće spasiti nijedno radno mjesto osim predsjedničkog. 

Predsjednik Josipović odgovorio im je na svojoj Facebook stranci:

"Ustavne reforme su preduvjet ekonomskog oporavka. Pokušale su obje vlade s kojim sam surađivao bez strukturnih reformi riješiti krizu i nije išlo. Vođen sam uspješnim primjerima Poljske i Estonije.

S obzirom na kontradiktorne izjave iz HDZ-a u kojem je predsjednik tj. kancelar Karamarko za uvođenja kancelarskog sustava, HDZ-ova predsjednička kandidatkinja protiv, a g. Reiner i g. Šeks ništa ne znaju, pitam se tko pije a tko plaća u HDZ-u".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Željko Lukunić/PIXSELL

'Karamarko nije sposoban za pomirenje, za to treba imati dušu'

Ivo Josipović posjetio je danas kraljevski grad Knin, zapalio svijeću ispred spomenika "Oluji" te se družio s građanima, s kojima je razgovarao o svom programu ustavnih promjena i o tome kakvu Hrvatsku želimo.

- Na predstojećim izborima ne biramo samo predsjednika RH, nego biramo i put kojim će Hrvatska ići sljedećih pet godina. Uvjeren sam da će građani izabrati put stabilnosti, pomirenja, borbe protiv korupcije i regionalne suradnje - kazao je Josipović.

Tom se prilikom osvrnuo na jedan, kako je kazao, od najvažnijih projekata u Hrvatskoj, a to je pomirenje. 

- Baš ovdje u Kninu želim reći da nitko nema monopol na domoljublje i da pomirenje nema alternativu. Neki koji govore kako nema pomirenja jako griješe. Pomirenje, mir i praštanje su temelj demokratske Hrvatske - rekao je Josipović. 

Zamoljen da prokomentira izjavu Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a, kako je Tuđmanova politika pomirbe propala, jer se ne može miriti s ljudima koji nisu htjeli, ne vole i ne poštuju Hrvatsku, Ivo Josipović je rekao da ne dopušta nikome, pa ni Karamarku, da kaže da voli Hrvatsku više od njega.   

- Svi mi volimo našu domovinu, a druga je stvar što Karamarko očito nije sposoban za pomirenje. Za pomirenje čovjek mora imati dušu, empatiju i razumijevanje. Oni koji to nemaju ne bi se ni trebali baviti mirenjem, jer očito ne mogu doći do mira - zaključio je Josipović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...