Obavijesti

News

Komentari 51

'Kad svi pričaju o Bandićevim aferama, pa valjda ih onda ima'

'Kad svi pričaju o Bandićevim aferama, pa valjda ih onda ima'
4

Afere Milana Bandića: U poslove s otpadom se uvlači mafija i tu Hrvatska nije izuzetak, hajdemo to tako reći, tog pravila, rekla je Mirela Holy za HRT

VIDEO

Nisam bio savjetnik Milana Bandića za financije u kampanji. Postoji mogućnost da kampanju financira  stranka ili fizičke osobe. Stranka može skupljati i prije i poslije izbora, a fizička osoba ima usko vrijeme financiranja, rekao je Slavko Kojić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za financije, u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Dodao je da su Bandiću ostale obveze koje su se trebale platiti. Ostale su nedoumice u zakonu za fizičke osobe. 

- To se treba regulirati - kaže.

- Mi smo 30 godina kućni prijatelji. Stvorili smo SDP u Zagrebu. Morali smo se kriti od policije jer je bilo opasno biti ljevičar u Zagrebu. Svi u državi pričaju o aferama Bandića, pa valjda ih onda ima - rekao je Kojić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na inzistiranje voditelja Novokmeta da odgovori smatra li da Bandić ima afere slikovito je odgovorio je da je umoran od vožnje automobila u suprotnom smjeru.

Holy: Upozoravali smo na pogodovanja tvrtki Cezar

U Otvorenom je gostovala i Mirela Holy, predsjednica ORaH-a.

- Još krajem prošle godine upozorili smo da postoji cijeli niz razloga za netransparentno djelovanje Grada Zagreba i pogodovanja tvrtki Cezar. Ministarstvo okoliša je pokrenulo akciju koja je trebala imati veliku akciju čišćenja stanja i sanacije deponija, također pod netransparentnim i nejasnim uvjetima. Jedan od deponija je i Jakuševac koji se smatra saniranim te je utvrđeno da se odlaže glomazni otpad, a nije se smio. Nakon toga je Grad Zagreb angažirao tvrtku Pripuza - kazala je Mirela Holy. 

'U poslove s otpadom uvlači se mafija. Hrvatska nije izuzetak'

- U Hrvatskoj postoji preko 300 deponija. Oko 100 je sanirano. Neobični su kriteriji po kojima je postupala inspekcija jer postoje deponiji koji su u jako lošijem stanju u odnosu na Jakuševac - rekla je i dodala: 'U poslove s otpadom se uvlači mafija i tu Hrvatska nije izuzetak, hajdemo to tako reći, pravila'.

Kregar:  Mnogi političari su  čekali da afere padnu u zaborav ili zastaru

Josip Kregar, nezavisni saborski zastupnik, kazao je da je činjenica da dugi niz godina postoje ozbiljne optužbe na institucije Grada Zagreba

- Mnogi političari su mirno čekali da afere padnu u zaborav ili zastaru. Prestale su se spominjajati afere GUP-a. Ovo je prva prilika da je nakon tri godine uslijedila neka akcija - smatra Josip Kregar. 

'Bandić nije bježao od pogodovanja sebi bliskim ljudima'

- Bandić ima talent da može razgovarati sa običnim ljudima, da približi svoj način djelovanja. Nitko ne može poreći njegovu popularnost.  Ali nije bježao od pogodovanja sebi bliskim ljudima koji su mu bili vjerni - prijatelji, kumovi - rekao je Kregar.

Rajković: Za Milana Bandića još ne znamo ništa

Novinar Dražen Rajković rekao je da slučaj Bandić ima puno sličnosti i puno razlika sa slučajem Sanader

- Za Milana Bandića još ne znamo ništa. Ne znamo iznose i razdoblja na koje se optužbe odnose. Nesporna je sličnost da je oba slučaja potaknula politika - rekao je Rajković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!