Obavijesti

News

Komentari 293

Bez jedinstva: MOST za veliku koaliciju, HDZ odbio, SDP šuti

Bez jedinstva: MOST za veliku koaliciju, HDZ odbio, SDP šuti
1

Nakon sastanka s SDP-om i HDZ-om, Petrov je ponovio da žele vladu nacionalnog jedinstva. HDZ-u je to apsurdno, a SDP šuti. Milanović se sastao s Prgometom...

VIDEO

U nedjelju dok su se prebrojavali glasovi, bilo je burno, no turbulencije su bile jednako snažne i u srijedu kad su čelnici Mosta, SDP-a i HDZ-a krojili sudbinu države na cjelodnevnim sastancima.

Oko 11 sati bio je najavljen sastanak vodećih ljudi Mosta u njihovoj središnjici, a u međuvremenu su procurile fotografije na kojima Božo Petrov, Drago Prgomet i Ivan Lovrinović uz kavu i kolače u slastičarnici dogovaraju strategiju i prije početka službenog sastanka. Nagađa se da su usuglašavali stav s kojim će izaći pred ostale članove Mosta. Petrov, Prgomet i Lovrinović u Most su stigli poslije podneva, a nakon sastanka pojašnjenje odluka za javnost najavili su za poslijepodne. Oko 15 sati predstavnici Mosta su se u hotelu Sheraton sastali s čelnicima HDZ-a.

Sat vremena prije Most se u hotelu Westin sastao s vodećim ljudima lijeve koalicije. Iz Sheratona je oko 15.30 izašao i sveprisutni Milan Bandić, ali svoju uobičajenu blagoglagoljivost ovog je puta zamijenio šutnjom. 

''Moj osmijeh vam sve govori''

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije pregovora u Sheratonu HDZ-ovci su održali sjednicu Predsjedništva nakon koje se Božidar Kalmeta zadovoljno smijao, a Karamarko je obavijestio novinare da “ide kući i da će sve saznati na vrijeme”. Kalmeta je pripomenuo i da “njegov osmijeh sve govori”. Na sastanku u Westinu su bili Zoran Milanović, Branko Grčić, Vesna Pusić i Boris Miletić s jedne strane te Božo Petrov, Drago Prgomet i Ivan Lovrinović s druge. Vijećanje je trajalo oko sat i pol.

Petrov ipak želi dobru poziciju?

Baš kao što su i političari u srijedu brzinski odrađivali postizbornu kombinatoriku, jednakom brzinom kolale su i informacije o čemu se razgovaralo iza zatvorenih vrata. O tome koliko i Milanović i Karamarko žele imati premijersku poziciju svi već sve znaju, no čini se da na nju pretenzije ima i neiskusni Božo Petrov, kojem je omiljena mantra u predizborno vrijeme, ali i u izbornoj noći, bila “da ljude u Mostu ne zanimaju pozicije nego reforme”. Još prije službene tiskovne konferencije Mosta počela je cirkulirati informacija da je Most HDZ-u i SDP-u ponudio formiranje vlade nacionalnog jedinstva, u kojoj bi premijer bio upravo za pozicije nezainteresirani Božo Petrov. Riječ je o čovjeku koji je zapažen kao lokalni političar, ali u državnoj politici nema nikakvih iskustava. U 16.30 sati je održao konferenciju i ponovio ponude, odnosno vladu nacionalnog jedinstva. 

Karamarko: Nećemo za isti stol sa SDP-om

Nakon toga je šef HDZ-a Tomislav Karamarko rekao kako je to pomalo apsurdno.

- Kako ćemo mi sjesti za stol s ljudima koji su Hrvatsku doveli do ovakvog stanja? Mi smo protiv vlade jedinstva, ali opet ćemo se sresti i dogovarati - zaključio je Karamarko. Iz SDP-a nisu htjeli komentirati. Most je u 18 sati počeo novu sjednicu na kojoj nije bio Drago Prgomet. 

Smijenjena glasnogovornica MOST-a

Gotovo u isto vrijeme smijenjena je glasnogovornica Mosta Sanela Dropulić, Prgometova suradnica. Navodno je taj potez povukao Božo Petrov. On je nakon novog sastanka rekao da nema raskola u Mostu. 

Prgomet se navečer sastao s Milanovićem

Drago Prgomet sastao se u srijedu navečer sa Zoranom Milanovićem. Prgomet je rekao da je razgovarao i s Karamarkom i s Reinerom i da od razgovora ne bježi. S Milanovićem je navodno razgovarao više od sat vremena.

Mediji javljaju da su se Prgomet i Milanović sastali u stanu jednog ministra. Pojavila se informacija da su se sastali u stanu Ante Kotromanovića, no Kotromanović je to demantirao. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer