Obavijesti

News

Komentari 108

Gotovina: Milanović je uvijek dobrodošao na naše jedrenje

Gotovina: Milanović je uvijek dobrodošao na naše jedrenje
13

Bez ikakve ceremonije i svečanosti u ponedjeljak je točno u podne označeno preseljenje trajektnoga prometa iz zadarske gradske luke u Novu luku Gaženica

VIDEO

Bez ikakve ceremonije i svečanosti u ponedjeljak je točno u podne označeno preseljenje trajektnoga prometa iz zadarske gradske luke u Novu luku Gaženica. Resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić tada je iz Preka na otoku Ugljanu uplovio u Gaženicu. Kaže kako on ne voli pompu i grandiozne svečanosti. 

– Protivnik sam koncepta „Fimi-medije, čega se svi sjećate. Sjećate se kako su se otvarale prije pet-šest godina ceste koje uopće nisu imali uporabne i građevinske dozvole. Radio se kirbaj, sviralo je Hladno pivo i Severina. Odmah se ispričavam Hladnom pivu i Severini, tako naime kaže jedna pjesma, i na kraju niste imali ništa. 

Ja sam uvijek za funkcionalno otvaranje kao što je ovo danas, rekao je ministar pomorstva. Nije posebno želio komentirati nedolazak zadarskih gradonačelnika i župana Božidara Kalmete i Stipe Zrilića. Rekao je da se on ne bavi protokolom. Nije propustio spomenuti gradnju zgrade putničkoga terminala, oko čega se od početka svoga mandata sukobljavao sa svojim prethodnikom Božidarom Kalmetom.

 – Ovaj privremeni, mali terminal, za sada zadovoljava sve potrebe operativnosti lučke uprave Zadar. A kada se završi preprojektiranje, vjerojatno u jesen ove godine, prava zgrada terminala biti će manja za oko 6000 kvadrata od projekta, što je izravna ušteda za državni proračun od 15 milijuna eura, rekao je Dončić. A u prvobitnom projektu putnički terminal trebao je koštati oko 50 milijuna eura. Hajdaš – Dončić je napomenuo kako će u cijeli projekt Gaženice ukupno s kamatama biti potrošeno više od dvije milijarde kuna. A zadarski gradonačelnik u Gaženicu nije došao upravo zbog toga što je luka puštena u promet bez prave zgrade putničkoga terminala.

 – Nisam došao jer sam htio dati do znanja da ne prihvaćamo ni ne pristajemo na ovako loše rješenje. Ono ne omogućava razvoj luke niti korištenje svih njezinih kapaciteta. Jer luka je zamišljena kao generator razvoja ovdašnjega gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta. Tek kad se napravi terminal kakav je projektiran ona može biti i home-port za cruisere i još puno toga, rekao je Kalmeta. Bivši ministar za čijega je mandata počela gradnja Gaženice dodaje kako je ona po svemu ostalome, prije svega infrastrukturu najbolja na Jadranu. 

Dino Stanin/Pixsell

Mnogi su se začudili kada su u Gaženici ugledali generala Antu Gotovinu. Sjedio je za stolom sa svojim prijateljem, ministrom Antom Kotromanovićem i Hajdaš-Dončićem. 

– Mi smo došli ovdje jer mislimo tu graditi hladnjaču za skladištenje naše ribe. To je stara hladnjača Tankerkomerca. 

Luka nam je bitna za razvoj naše kompanije, rekao je Gotovina. Iako svi očekuju veliku zaradu od cruisera, general nije baš ljubitelj takvog oblika turizma. Kaže da više voli biti solo na moru. No, premijer Milanović uvijek je dobrodošao na zajedničkom jedrenju. 

Može doći kad god hoće. Pa predsjednik hrvatske Vlade je uvijek svugdje u Hrvatskoj dobrodošao, rekao je kroz smijeh Gotovina.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca