Obavijesti

News

Komentari 171

Karamarko: Čudno je što su Milana Bandića baš sad uhitili

Karamarko: Čudno je što su Milana Bandića baš sad uhitili
4

S ovom velikom muzikom žele ugasiti priče o onome što se događa u Münchenu ovih dana, rekao je novinarima Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a

VIDEO

Ne smije se prejudicirati krivica ili nevinost, međutim, naprosto je čudno što se to događa u ovo vrijeme i u ovim terminima. Mogu se složiti s onima koji kažu da se proizvodnjom događaja ovih dana u Hrvatskoj zamagljuju neka bitna pitanja poput gospodarstva, kao pitanja svih pitanja. Vlada nema odgovora na probleme u gospodarstvu koje se gasi, gase se radna mjesta, nema investicija, standard je grozan. I invalidi domovinci prosvjeduju. Dakle, nije dobro. Ovakvim događajima, pričama o preferencijalnom glasovanju i stavljanjem tog pitanja kao pitanja broj jedan za egzistenciju, je apsurdno. S ovom velikom muzikom žele ugasiti priče o onome što se događa u Münchenu ovih dana. Ponavljam, ne prejudiciram niti nevinost niti krivicu, pustimo da, kao što i sam Milan Bandić govori, tijela državnog progona rade svoj posao. Nadam se da u tim tijelima nema zlouporabe. Volio bih da nema, jednom sam bio upozorio djelatnike takvih tijela da se ne daju uplitati u političke igre, da ne budu instrument u rukama loših političara i da ih ne koriste u stranačke i političke svrhe. Jednog dana sve će se znati - rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sjednice predsjedništva stranke održane u Svetom Martinu na Muri.

'Uvijek je dobar tajming, ali čudna je koincidencija'

- Za riješiti problem korupcije i kriminala uvijek je dobar tajming, ali čudna je koincidencija - dodao je Karamarko. Na pitanje trebaju li Zagrebu prijevremeni izbori, rekao je da je rano govoriti o tome jer treba vidjeti kako ide tijek istrage, hoće li biti određen pritvor itd.

'Naš odnos s Bandićem nije nimalo romantičan'

- Odnos s Bandićem? Mi smo njemu opozicija u Skupštini i to nije nimalo romantičan odnos, blago rečeno. S njime nije bilo nikakvih dogovora prije lokalnih izbora - rekao je Karamarko. 

Novinari su ga upitali misli li da će se takvi događaji s osumnjičenim lokalnim čelnicima iskoristiti za ukidanje ovlasti županija, gradova i općina.

'Nisam za lov na vještice'

 - Čudne su te priče s lokalnim šerifima. U 46 posto svih gradova i općina na vlasti je HDZ. Destabilizirati sve te razine, to izaziva političke posljedice. Slažem se da to može biti udar i pokušaj destabilizacije, ali nisam za lov na vještice. Svojevremeno kad sam bio ministar i načelnik policijske uprave pokretali smo neke stvari u borbi protiv kriminala i ako netko može nešto pričati o borbi protiv kriminala, onda je to upravo HDZ - zaključio je.

Nije imao saznanja o tome za što se tereti Bandića. 

HDZ nije za izdvajanje HZZO-a iz državne riznice

Vezano uz izdvajanje HZZO-a iz državne riznice, rekao je da u HDZ-u nisu za to jer se gubi kontrola nad određenim sredstvima, nije postignuta nikakva ušteda, a i otvara se prostor za manipulacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa