Obavijesti

News

Komentari 418

Karamarko kaže da Linić mora otići, ali mu sad ne pašu izbori

Karamarko kaže da Linić mora otići, ali mu sad ne pašu izbori
1

Predsjednik HDZ-a komentirao je aktualne događaje u zemlji. Obrušio se na Vladu i nove mjere štednje. Smatra i da bi predsjednik Josipović trebao jače pritiskati vlast

VIDEO

Tomislav Karamarko (HDZ) je u Trilju u subotu prokomentirao i razrješenje Branka Šegona, pomoćnika ministra Slavka Linića, te pozvao na drastične promjene u Vladi.

Linić treba dati Ostavku

 - To je slika njihovog rada i katastrofalnih odnosa. Premijer svoga ministra obavještava da treba smijeniti svog pomoćnika uz rečenicu: 'Da je to moj pomoćnik, ja bih njega strašno kaznio!'. Pa zar svi ministri nisu njegovi pomoćnici?! Vlada i koalicija su po pitanju odnosa unutra sebe u potpunom raspadu, to je jedan od razloga zašto ovako slabo rade. No, prvi je razlog da je to nesposobna ekipa, koja dvije godine avanturistički vodi državu. Linić bi trebao dati ostavku, a i premijer bi trebao razmišljati o svom statusu. Zar čovjek koji radi u ministarstvu ovako da sebi izvlači kredite  - to je nevjerojatno! Da je HDZ-ova vlada imala takav slučaj, taj bi pomoćnik trajao 24 sata - rekao je Karamarko u subotu u Trilju.

Koalicija s vladajućima nije moguća

Predsjednik HDZ-a predlaže rekonstrukciju Vlade, a smatra kako bi prijevremeni izbori u ovom trenutku oduzeli previše vremena i novca. Na pitanje o eventualnoj koaliciji s vladajućima, Karamarko smatra kako bi se o tome moglo razgovarati da su okolnosti drukčije.

 - Spreman sam na razgovore da Hrvatskoj bude što prije bolje, ali s kime da idemo u veliku koaliciju? S ovom nesposobnom ekipom? Ako to budu neki drugi ljudi, o svemu se može razgovarati. No, mislim da je već kasno za to. Trebaju spustiti ego i rekonstruirati Vladu. Tamo nitko ne funkcionira dobro. Ministarski čvor koji se bavi gospodarstvom bi trebalo cijeli promijeniti. Oni zbog svojih taština i egoizma to nisu sami kadri. Svaki drugi ministar je u sukobu interesa, a Milanović je zadovoljan njima. Šegon je vrh sante, pitanje tko je još tu? - kazao je Karamarko.

Razgovarao sa Željkom Markić

Dodao je kako bi i predsjednik Ivo Josipović trebao žešće reagirati na nesposobnost Vlade, a površno je prepričao o čemu je nedavno razgovarao sa Željkom Markić. 

- Razgovarali smo o njihovoj inicijativi koji smo mi poduprli. Među 950.000 ljudi koji su bili 'za' na referendumu, bio je i veliki broj naših članova. Naši ogranci su radili na tome da se dobije referendum. Razgovarali smo i o suradnji, materijalno-gospodarskoj situaciji, svjetonazorskim pitanjima - kazao je.

Nezgodan politički čin

Karamarko je u Trilju prokomentirao i uhićenje Ivice Babića, predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata zbog lažnog invaliditeta.

 - Ja ne bih prejudicirao ničiju krivicu ili nevinost, neka pravna država obavi svoj posao. S druge strane ovaj čin je politički nezgodan jer dok vam sindikati prijete općim štrajkom, jedan od sindikalnih vođa ide u  pritvor. Bojim se da je time poslana poruka svim sindikalnim vođama - probajte štrajkati, pa ćemo za svakoga naći nešto - istaknuo je Karamarko.

Nije želio otkriti ime HDZ-ovog predsjedničkog kandidata, a dodao je kako to nije to nije primarno u situaciji kad se gase radna mjesta i mladi iseljavaju iz Hrvatske. 

Tomislav Karamarko stigao je  Trilj na stranačku konferenciju o nasilnoj centralizaciji u državi na kojoj su okupljeni HDZ-ovi župani, gradonačelnici i načelnici. Zaključili su da se centralizacija potajno provodi u svim županijama, a posebice tamo gdje vladaju  HDZ i njihovi partneri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 418
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...