Obavijesti

News

Komentari 74

Karamarko: Neka premijer traži referendum, ima pravo na to

Karamarko: Neka premijer traži referendum, ima pravo na to
5

Zoran Milanović rekao je u utorak na Rabu da će zatražiti raspisivanje referenduma o eksploataciji plina u Jadranu. Karamarko kaže da je to njegovo pravo

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u pratnji stranačkih kolega u utorak je stigao na Rab kako bi dao potporu HDZ-ovoj koalicijskoj listi uoči nedjeljnih izbora. Na pitanje kako komentira pismo ministra branitelja Predraga Matića kojim je predsjednici Grabar Kitarović zahvalio na pozivu u posjet te ju pozvao da dođe u njegovo ministarstvo, šef HDZ-a je rekao:

- Ona ga je pozvala da dođe u Predsjednički ured kako bi razgovarali o mogućnosti rješavanja problema branitelja i prosvjeda u Savskoj, na što je on jednoj predsjednici poručio da ona dođe k njemu, ali naučili smo od ministra na takve čudne ispade i strke.

Premijer Zoran Milanović koji je jutros posjetio Rab komentirao je najavu devalvacije kune rekavši da je ona štetna za gospodarstvo, da ne donosi konkurentnost u izvozu te da bi loše djelovalo na građane koji imaju kredite u stranoj valuti. Karamarko je u čudu pitao šta je to premijer to rekao dodajući da sama devalvacija po sebi ne donosi ništa niti je o tome bilo riječi.

Upitan da komentira premijerovu izjavu da će tražiti referendum o istraživanju Jadrana, Karamarko je rekao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Neka traži, to je njegovo pravo - dodajući da Milanović u zadnje vrijeme štošta plasira, što bi možda moglo pomoći njegovom statusu i imidžu pri ulasku u ovo nezgodno vrijeme pred izbore.

- Činjenica je da će jednog dana to sve netko morati platiti, osobno smatram da bi u vezi istraživanja Jadrana prvo trebalo istražiti da li uopće imamo naftu i staviti na vagu da li je uopće eksploatirati. Ono što ja znam je da mi od Jadrana dobro živimo i da sam ja ipak za to da sačuvamo naše prirodne resurse i turizam -  rekao je.

Bosanskohercegovačka stranka Demokratska fronta (DF) u utorak je na račun predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka izrekla novi niz teških optužbi i uvreda optužujući ga da se nastavlja uplitati u unutarnje poslove BiH pošto je on dan ranije iznio svoja stajališta o tome kako bi valjalo urediti BiH.

Karamarko je rekao da  su Željko Komšić i ta njegova Demokratska fronta zanimljivi, ali da mu se čini da su se uključili u predizbornu kampanju u Hrvatskoj.

- On očito ima nekih problema sa čisto politološkim definicijama, što je lijevo, a što desno, a sam barata nekim revolucionarnim rječnikom od neke '48. -'49. godine i samo zato sam se drznuo reći da bi Hrvati trebali postati ravnopravni u svojoj vlastitoj domovini koja se zove BiH.

Na pitanje zašto se nije susreo s premijerom, koji je također bio na Rabu, Karamarko je rekao da je tek danas saznao da će i on biti na otoku. Dodao je da nema ništa protiv susreta, a da su se na zadnjem, na inauguraciji Grabar Kitarović, sasvim normalno pozdravili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu