Obavijesti

News

Komentari 0

Karamarko o podršci manjina Milanoviću: "Mala obmana..."

Karamarko o podršci manjina Milanoviću: "Mala obmana..."
1

Zbog te obmane će gospodin Milorad Pupovac morati objasniti kako se to radi da jedan čovjek potpisuje za tri osobe, rekao je Tomislav Karamarko novinarima

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u četvrtak kako je tvrdnja da je sedam od osam manjinskih zastupnika potpisalo podršku Zoranu Milanoviću "mala obmana".

- To je mala obmana zbog koje će gospodin Milorad Pupovac morati objasniti kako se to radi da jedan čovjek potpisuje za tri osobe. I još jedna stvar koja mi se nije dopala u njegovoj izjavi - da su diskriminirane nacionalne manjine ako ne sudjeluju u kreaciji. Nacionalne manjine nisu stranka. To je klub od kojeg se očekuje da bude konstruktivan prije svega prema interesima svojih nacionalnih manjina - rekao je Karamarko ispred središnjice stranke.

'Mi već tri godine pričamo o isključivom gospodarskom pojasu'

Novinarima je potvrdio da će na današnjim pregovorima s Mostom podržati njihov zahtjev za proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa koji Most postavlja kao uvjet za podršku novoj vladi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi već tri godine o tome pričamo u stranci i to je bila i naša ideja s kojom smo htjeli ići nakon izbora -  rekao je Karamarko.

Veseli se, kaže i današnjim pregovorima s Mostom jer "svako daljnje odugovlačenje nije dobro za Hrvatsku , gospodarstvo i sigurnost".

'Vjerujem da će uskoro doći do pozitivnog raspleta za nas'

Veseli se, ističe, i poslijepodnevnim konzultacijama s predsjednicom o davanju mandata za sastavljanje vlade. 

- Vjerujem da će uskoro doći do raspleta pozitivnog za nas - ustvrdio je.

'U vrijeme Sanadera nisam bio akter u stranci'

Komentirajući sinoćnju izjavu nekadašnjeg predsjednika HDZ-a Ive Sanadera kako je njegov politički progon počeo tek kada je pokušao doći na mjesto počasnog predsjednika HDZ-a, Karamarko je kazao kako mu je to teško komentirati jer "nije bio akter u stranci" u smislu da je imao nekakvu dužnost. 

- Ne znam te detalje, pratio sam medijski isto kao i svi ostali - rekao je Karamarko.

"Sastanka se ne sjećam"

Na tvrdnje Jadranke Kosor da je i Tomislav Karamarko bio na sastanku s Mladenom Bajićem, za kojeg Ivo Sanader tvrdi da je na njemu dogovoren njegov progon kratko je prokomentirao i šef HDZ-a.

- Bilo je više takvih sastanaka, ali ovisi o kojoj temi. Toga dana se ne sjećam i na što ona točno misli ne znam. Sanader će vjerojatno i dalje objašnjavati javnosti što je mislio, ne bih se u to petljao doista - izjavio je Karamarko ispred središnjice HDZ-a.

'Ukinimo izbore, neka Ipsos puls određuje tko će pobjeđivati'

Za najnovije rezultate istraživanja agencije Ipsos prema kojem je HDZ sada druga stranka po jačini kazao je kako je to "komedija".

- Hajdemo ukinuti izbore, neka Ipsos puls određuje tko će pobjeđivati i tko će biti u parlamentu većina, neka kreira vladu. Mi smo pobijedili na izborima i tjedan dana nakon toga gledamo kako baš i nismo mi pobijedili i cijelo vrijeme se neki upiru gubitnike proglasiti dobitnicima, a nas dobitnike gubitnicima - rekao je Karamarko. 

Dodao je također i kako "narod ne treba zavaravati".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a