Obavijesti

News

Komentari 0

Karamarko: Očekujem ostavku Kalmete ako dignu optužnicu

Karamarko: Očekujem ostavku Kalmete ako dignu optužnicu
1

Šef HDZ-a kazao je da nikad ne presuđuje prije nego sudovi donesu pravorijek. No, ako se podigne optužnica, Karamarko od Kalmete očekuje ostavku na sve funkcije

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je da od Božidara Kalmete očekuje da preda ostavku na sve funkcije u stranci ako se protiv njega podigne optužnica.

Upitan hoće li moguće podizanje optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete utjecati na njegov status u stranci,  Karamarko je odgovorio kako nikad ne presuđuje prije nego sudovi donesu pravorijek. 

No, ako se podigne optužnica, Karamarko je rekao da očekuje od Kalmete da preda ostavku na sve funkcije u stranci.  

Podsjetimo, zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je počeo raspravljati o osnovanosti optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, optuženog da je sa svojim suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta. Ipak, do optužnice još neće doći. Naime, nakon što je sud odbacio zahtjev obrane za izuzećem nekih dokaza, obrana ima pravo žalbe na tu odluku, a onda o toj žalbi treba odlučiti Vrhovni sud. Tek nakon toga može se nastaviti rasprava o osnovanosti optužnice.

Karamarko ponovio: Vlada Mosta, HDZ-a i SDP-a nije dobra ideja

Karamarko je ocijenio kako nije dobro inzistiranje Mosta na zajedničkoj reformskoj vladi sa SDP-om i HDZ-om.

- To nije dobro, jer i oni i mi, četiri godine se borimo protiv loše Vlade koja je državu dovela u ovu poziciju i sad istu Vladu odjedanput bi što, trebali amnestirati na način da je stavimo u novu vladu, u sastav nove vlade? - rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Istaknuo je kako ne vidi smisao toga jer su HDZ-ove reforme velikog opsega. 

'Mi smo reformska snaga'

- Mi smo reformska snaga, ova Vlada nije htjela reforme -  naglasio je.

Podsjetio je kako je SDP imao predizborne plakate na kojima je Zoran Milanović jako nasmijan, a njega su  snimili s leđa kako drži škare reforme. Naglasio je kako je SDP sada pristao na sve "škare i na sve reforme" samo kako bi zadržali još koju mogućnost da i dalje ostanu na vlasti. 

- To nije dobro, prema tome takva nekakva tripartitna vlada nije dobro rješenje - istaknuo je Karamarko.

Naveo je i da HDZ i Domoljubna koalicija imaju pošten stav i prezentiraju sve što su pripremili vezano uz reforme. 

- Naše reforme su pripremljene i puno puno većeg su opsega od onog što se traži - kazao je. Dodao je kako se veseli današnjim pregovorima te da se nada da će to uskoro završiti.

- Hrvatsko društvo, hrvatska država, nema više vremena za čekanje. Prema tome pitanje je i stanje u gospodarstvu koje je katastrofalno zahvaljujući ovoj vladi, a pitanje je rekao bih i sigurnosnog aspekta - naglasio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"