• Članak
  • Komentari 58
  • Share
  • Tweet

Karamarkov plan: Nagodbom HDZ štedi 20 milijuna kuna

Navodno je HDZ već kontaktirao odvjetnika Branka Šerića, koji inače slovi kao 'stručnjak za nagodbe'. Navodno se već više puta sastao s Karamarkom i Brkićem

Četvrtak, 28. 6. 2012. u 07:28    Piše: Tajana Gvardiol

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, navodno je vrlo blizu odluci da stranka prizna odgovornost i da se tužba protiv njih u slučaju Fimi-Media riješi nagodbom, javlja Jutarnji list

Naime, iako je Karamarko rekao kako Predsjedništvo HDZ-a tek treba donijeti odluku, njegove riječi da je “sklon tome da se što prije dođe do rješenja i da HDZ što prije izađe iz fokusa tog pravnog postupka” sasvim dovoljno govore da je nagodba na pomolu. 

Uz to, navodno su iz vrha HDZ-a već kontaktirali i novog odvjetnika Branka Šerića, koji inače slovi kao 'stručnjak za nagodbe'. Iako Šerić nije želio ništa komentirati, navodno je u posljednje vrijeme nekoliko puta bio u društvu glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, ali i Karamarka. 

No, osim što Karamarko želi da stranka nagodbom što prije završi svoje sudjelovanje u pravnom procesu koji je uzburkao javnost,  nagodba zapravo ima i drugi cilj, a to je novac, odnosno značajna ušteda istog.

Naime, ako HDZ za slučaj Fimi-Media uistinu angažira Branka Šerića, otkazat će suradnju dosadašnjim odvjetnicima Davorinu Budinu i Tomislavu Peniću. Njima HDZ plaća čak 250.000 kuna mjesečno, a Šerić bi, navodno, koštao puno manje. Kako se procjenjuje da bi slučaj, bez dogovaranja nagodbe, mogao potrajati i tri godine, a ako bi Šerić uspio smanjiti mogući iznos kazne, HDZ bi nagodbom mogao uštedjeti čak i do 20 milijuna kuna.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: tomislav karamarko, hdz, fimi media, branko šerić

Izdvojeni komentari 58 komentara Pogledaj sve komentare
28.06.2012., 07:54

cigan stoposto: Ma kakva nagodba brat KARAMARKO !! Moj stric Murat ukrao pršut pa dobio tri mjeseca u zatvor kada si ti bio šef od policija !! A HDZ pokrao milijarde pa nagodba ??

28.06.2012., 07:54

peter: pa kako te nije sramota smradu jedan! vratite pokradeno i preuzmite krivnju da ste svi imali koristi iz crni fondova! sada nitko nebi vratio novac!

28.06.2012., 07:57

santiago1: zabranit daljnje djelovanje lopovskoj stranci

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar