Obavijesti

News

Komentari 78

Kerum o križu na Marjanu: 'On nije visok koliko je trebao biti'

Kerum o križu na Marjanu: 'On nije visok koliko je trebao biti'
3

Kerum je sa sestrom Nevenkom Bečić obilježio godišnjicu postavljanja križa na Marjanu. Požalio se na njegovu visinu, jer je on htio da se vidi sa svih strana Splita

VIDEO

Željko Kerum i sestra mu Nevenka Bečić u subotu su, zajedno sa suradnicima, obilježili godišnjicu postavljanja križa na vrhu Marjana. Bivši gradonačelnik požalio se kako  je 10-metarski križ manji nego što je on planirao. Naime bilo je ideja da križ bude visok 38 metara kako bi se vidio sa svih strana Splita.

- Kroz povijest na Marjanu je bilo tri križa, odlukama bivših vladara i zbog rata bila su srušena. U mom mandatu pokrenuta je inicijativa za povratak križa na Marjanu. Najviše se zahvaljujem mojim članovima moga HGS-a koji su svojim donacijama pomogli da se izgradi. Bilo je puno prepreka od ministarstva, nastojalo se da se pod svaku cijenu križ ne postavi. On nije koliki je trebao biti, ali je simbol naše vjere i svatko od nas nosi svoj križ - rekao je Kerum na svečanosti upriličenoj na vrhu Telegrin.

'HGS neće podržati da se Turistička palača da Valleusu'

Tom je prilikom Kerum prokomentirao i događanja oko obnove Turističke palače na Rivi. Rekao je da vijećnici HGS neće podržati rezultate natječaja na Gradskom vijeću da se palača da na 30 godišnje korištenje tvrtki Valleus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To nije jako bitan resurs, to je mali projektić, ali to je zgrada koju treba urediti. Koliko sam čitao, gradske službe nisu napravile pravne  greške u proceduri, no, pitanje je da li je to moralno ili ne?! Naših pet vijećnika neće to podržati jer smatramo da je bilo naznaka za špekulacije. Nije točno ono što se piše da HGS diže ruke kako paše SDP-u - kazao je.

'U tom projektu nema ekonomske isplativosti'

Kerum smatra da su se svi ponuđači za Turističku palaču preračunali, jer nema ekonomske isplativosti u projektu.

- S najmom  od 37.000 eura i milijun eura ulaganje je nemoguće da se vrati investicija, nijedan ekonomist tu ne može naći opravdanost projekta. Tu će se gubiti sigurno, a ne zarađivati - zaključio je Kerum.

'Nanesena mi je nepravda, ali hotel Marjan će se završiti'

Bivši je splitski gradonačelnik odbacio kao nevažne špekulacije da će njegov hotel Marjan kupiti Indonežani

Bilo je dosta zainteresiranih, Marjan će se sigurno završiti, to je najbolji projekt u Hrvatskoj. Tko će biti novi vlasnik ili suvlasnik je upitno. Prema meni, kao vlasniku, napravljena je nepravda, jer je plaćen više nego sva privatizacija u Hrvatskoj. No, naš zahtjev HBOR-u za kreditiranje hotela nikad nije obrađen, a čelnik HBOR -a govori u Saboru da nisu imali gdje uložiti sredstva. To je licemjerno. Na kraju će doći netko i uzeti ga, svi ćemo biti najamna snaga, a sve što valja kod nas  imati će stranci - negodovao je Kerum. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1