Obavijesti

News

Komentari 163

Kitarović: Vladina odluka je nepotrebno 'lupanje novca'

Kitarović: Vladina odluka je nepotrebno 'lupanje novca'
1

Josipović je bez vizije i programa, što je vidljivo iz dosadašnjeg mandata, dok sam ja svoj program sama pisala i predstavljala, rekla je Kolinda Grabar Kitarović

VIDEO

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović danas je komentirala financiranje predsjedničke kampanje po kojoj se naknada troškova izborne promidžbe kandidatu s najvećim brojem glasova povećava u odnosu na prošle predsjedničke izbore, piše Večernji list.

- To je lupanje novca bez veze u ovakvoj gospodarskoj situaciji. Ja sam htjela taj novac donirati, ali onda sam saznala da ne mogu. Izmjenama zakona to bi se trebalo predvidjeti. Novac ću ostaviti u proračunu i neću ga koristiti.

Nada se da će ga Vlada donirati onima kojima je stvarno potreban. Kazala je kako će njezina kampanja biti skromna te da će "putovati autobusom po Hrvatskoj i biti s ljudima".

Kemijska kastracija pedofila

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osvrnula se i svoju inicijativu za borbu protiv pedofilije:

- Skrb  o djeci jedna je od temeljnih okosnica mojeg programa. Zalagat ću se da sva djeca imaju zdravstvenu zaštitu i obrazovanje. Pedofilija je za mene jedan od najgnusnijih zločina i nužno je postrožiti mjere kako bi se pojačala prevencija i smanjio broj recidivista, a, između ostalog, u daljnjoj budućnosti ne isključujem mogućnost da se založim za kemijsku kastraciju – kazala je Grabar Kitarović.

Novinare je također zanimalo da li ona i predsjednik Josipović troše previše vremena na međusobna prepucavanja, a premalo na programe.

- Josipović je čovjek bez vizije i programa, a ja imam program koji sam sama napisala i kojeg sam nedavno predstavila javnosti -  poručila je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja.

'Ova vlast slijepa je i gluha na nezaposlenost, pad BDP-a, dug...'

Nezaposlenost, proračunski deficit, pad BDP-a, vanjski dug, problemi su na koje je ova vlast gluha i slijepa, a rukom odmahuje i na upozorenja iz EU, kazala je u Osijeku na obilježavanju 25. godišnjice tamošnjeg HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović, prenosi Večernji list.

Ponovila je kako smatra da predsjednik Josipović nema mišljenje ni o jednom važnom pitanju.

- Znate li da je u tih pet godina potrošio 240 milijuna kuna zato da bi šutio?, kazala je i poručila Slavoncima da je 'HDZ duša Osijeka, ali i da je Osijek duša HDZ-a' podsjetivši da je najveći broj utemeljitelja HDZ-a upravo iz Osijeka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag