Obavijesti

News

Komentari 0

Klan Kerum želi u Sabor: Na listi su samo rođaci i prijatelji

Klan Kerum želi u Sabor: Na listi su samo rođaci i prijatelji
1

Bivši splitski gradonačelnik na izbornu je listu stavio suprugu, sestru, nećake, šogora i prijatelje. Na listi su čak i daleki rođaci supruge Fani. Ukupno 15 imena...

VIDEO

Željko Kerum (55) na izborne je liste svoje Hrvatske građanske stranke (HGS) smjestio mahom rođake i svojtu. HGS se kandidira u dvije izborne jedinice koje obuhvaćaju Dalmaciju. 

Na prvoj listi, onoj u devetoj izbornoj jedinici, na prvom je mjestu Kerumova sestra Nevenka Bečić (57), dok drugu listu, za desetu izbornu jedinicu, predvodi sam Željko Kerum. Iza njih smjestilo se još devetero bližih i daljih rođaka. Šogor Petroslav Sapunar (56), suprug sestre Mare, na drugom je mjestu liste za desetu izbornu jedinicu. Tu je troje djece Željkova i Nevenkina brata Jure - Željka Kerum Topalušić (32), Katija Jonjić (36), te Josip Kerum (25) poznat po tome što je 2010. godine razbio Kerumov Ferrari vrijedan 220.000 eura.

24sata

Daleko manje izglede da s njom sjedne u Sabor ima njezina šogorica, Kerumova supruga Fani (31). Ona je, naime, tek na posljednjem mjestu liste za devetu izbornu jedinicu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posljednje mjesto u desetoj jedinici pripalo je njezinu bratu Saši Horvatu, a na listi se našao i Fanin i Sašin rođak Dražen Delić, koji je ranije sjedio i u splitskom gradskom vijeću. 

Jedno od mlađih lica Kerumovih izbornih lista je i 26-godišnji Igor Stanišić. Riječ je o sinu Đeni Vuković-Stanišić, djevojke Fanina brata Saše.

Pored rodbine i svojte, na Kerumovim su se listama našli i njegovi prijatelji. Sestru Nevenku u devetoj izbornoj jedinici, odmah na drugom mjestu, slijedi njegova višegodišnja desna ruka Jure Šundov, dogradonačelnik Splita kad je Kerum vodio taj grad.

Tu je, ali na šestome mjestu, kandidirao i Marija Dadića, o čijem se mogućem sukobu interesa također pisalo 2011. godine.

Odmah iza njega na listi je Tomislav Režić (43), još jedan Kerumov čovjek od povjerenja, kojemu je, nakon Dadića, prepušteno vođenje tvrtke Koteks.

Mjesta na listi bilo je za obiteljsku prijateljicu Editu Grubišić (47), koja je na visokom trećem mjestu devete izborne jedinice. Riječ je o bivšoj plivačici i bivšoj supruzi pjevača Ive Amulića. 

Na svoje dvije liste za Sabor Kerum je stavio i Dijanu Livaju (49), suprugu prijatelja Ivice Livaje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke