Obavijesti

News

Komentari 109

Kolaković: HDZ će tunelima spojiti otoke Brač, Hvar i Šoltu

Kolaković: HDZ će tunelima spojiti otoke Brač, Hvar i Šoltu
2

Umjesto projekta volontiranja za 1600 kuna uveli bi poticaj zapošljavanja po jednog novog zaposlenika bez davanja i doprinosa kroz tri godine, kaže Marko Kolaković

VIDEO

Marko Kolaković, predsjednik gospodarskog odbora HDZ-a, tvrdi da su podvodni tuneli koji bi spajali otoke iznimno isplativi, te da atrakcija nije samo u njihovoj vizualizaciji. Tvrdi kako bi se dio splitskog priobalja povezanog u krug s tri otoka višestruko isplatilo, a da bi to bio, kako nazivaju u HDZ-u, Kalifornija Europe.

'Podvodnim tunelima dobili bi Kaliforniju Europe'

- Recimo mi bi s podvodnim tunelima spojili Brač, Hvar i Šoltu, napravio bi se krug tunela i time dobili Kaliforniju Europe. Riječ je o području koji ima razvijeniji turizam, to bi moglo biti i strateški zaokret našeg gospodarstva spram decentralizaciji Zagreba prema Dalmaciji koja je po meni puno bolje i kvalitetnije područje i za život i za sve ostalo. Ovaj projekt otvara mnoge druge gospodarske projekte uz te tunele, ali i naseljavanje otoka. Ti tuneli nude poziciju povratka dijaspore koja je otišla s otoka - rekao je Kolaković gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV. 

Cijena? 45.000 eura po dužnom metru tunela

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, o konkretnim cijenama ulaganja nije želio govoriti. Rekao je tek da bi za splitski projekt podzemnih tunela cijena bila oko 45.000 eura po dužnom metru.

Ako HDZ dođe na vlast, Mrsićevih 1600 kn odlazi u prošlost

Također, Kolaković je najavio da bi, ako HDZ dođe na vlast, mjera ministra rada Miranda Mrsića o zapošljavanju pripravnika bez osnivanja radnog odnosa za 1600 kuna mjesečno bila prošlost, a umjesto nje bi se svaki poduzetnik poticao na zapošljavanje jednog novog zaposlenika bez plaćanja davanja i doprinosa na tri godine

- To je jedna od konkretnih mjera koju razvijamo i analiziramo u našem gospodarskom programu. Time pokazujemo da se moglo bolje iskoristiti taj novac i pokrenuti zaposlenost na, evo recimo, ovaj alternativni način, a ne davanje 1600 kuna mahom u javne tvrtke - kazao je Kolaković.

HDZ krajem travnja prezentira svoj program javnih investicija

Kolaković je u emisiji Veto iznimno branio javne investicije i ideju da one budu glavna poluga za izvlačenje zemlje iz recesije. No, isto ne misli i Martina Dalić, saborska zastupnica HDZ-a koja je u jednim dnevnim novinama u autorskom tekstu negativno govorila o tome.

- Kolegica Dalić ima svoj stav koji je iznijela i zna zašto ih je iznijela. HDZ je demokratska stranka, ali predsjednik Karamarko je taj koji donosi zaključke i odluke. Koliko ja znam, a nešto znam, HDZ ide s programom javnih investicija koji ćemo potpuno prezentirati krajem travnja - kazao je Kolaković koji u gospodarskom timu HDZ-a vidi novi val novih lica koji bi trebali preuzeti vodeće ekonomske pozicije u HDZ-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)