Obavijesti

News

Komentari 174

Kolinda: 'Iznenadit ću vas s brojem prikupljenih potpisa'

Kolinda: 'Iznenadit ću vas s brojem prikupljenih potpisa'
5

S premijerom Milanovićem će pokušati uspostaviti suradnju, ali u obrani interesa hrvatskih građana bit ću spremna zatražiti i prijevremene izbore, rekla je Kolinda

VIDEO

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović gostujući u emisiji Hrvatskog radija potvrdila je da će u subotu predati potpise građana koji su poduprli njenu kandidaturu, a uz smješak je rekla kako će nas sve iznenaditi brojkom.

- Predsjednik Ivo Josipović je moj politički protivnik, a stvarni protivnik mi je teško gospodarsko stanje u državi. A Josipovića smatram sukrivcem današnje situacije. Građanima nudim zaokret u pet točaka koje sam predstavila - istaknula je Kolinda Grabar Kitarović. 

Rekla je kako je u kampanji srcem, govori ono što osjeća, a ne ono što građani žele čuti. 

Ako bude predsjednica, s premijerom Milanovićem će pokušati uspostaviti suradnju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sazvat će izvanrednu sjednicu Vlade. Ako se pokaže da s ovom ekipom ne može dalje, tražit ću od njih da svoje mjesto prepuste nekom tko zna i može. U obrani interesa hrvatskih građana bit ću spremna zatražiti prijevremene izbore - rekla je.

Smatra da nije točno da predsjednik nema dovoljno ovlasti

- Ako ih nema, onda treba ukinuti tu funkciju. Onaj tko misli da je fikus, neka sjedi doma. Iza mistificiranja ovlasti predsjednika skrivalo se nečinjenje svih ovih godina - smatra Kolinda Grabar Kitarović. 

'Imamo sve predispozicije za rast i razvoj, ali je administracija trula'

Kao razlog sve manje izlaznosti građana na izbore, vidi razočaranost i nezadovoljstvo ljudi politikom i političarima.

- Našli smo se u situaciji za koju sam se nadala da se nikad nećemo naći, među najkorumpiranijim smo državama u svijetu, na začelju smo Europske unije. A zapravo smo zemlja koja ima sve predispozicije za rast i razvoj. Međutim, moramo pokrenuti trulu administraciju, izgraditi vanjsku politiku koja brine o položaju Hrvatske u Europi, a ne u regiji - rekla je predsjednička kandidatkinja HDZ-a. 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji prikupila 40.000 potpisa

Kolinda Grabar Kitarović pozdravljena je u subotu ovacijama na tribini o dr. Franji Tuđmanu u splitskom kazalištu u povodu 15. godišnjice njegove smrti. U samom Splitu se za njezinu kandidaturu, kako se doznalo iz gradske organizacije HDZ-a, prikupilo 12.000 potpisa, a u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji 40 tisuća

U HNK Split žestoko se obrušila pred oduševljenim auditorijumom na svog protukandidata Ivu Josipovića.

- Nećemo više dopustiti da nam govore floskule kako se nešto ne može jer to Ustav ograničava, da se  nema dovoljno ovlasti. To što govori gospodin Josipović, predsjednik u odlasku, samo su laži kojima prikriva svoj nerad, svoju šutnju dok mirno gleda kako propada Hrvatska, koja je kako kaže Europska komisija doslovno pred ponorom. To su izgovori za njegovu sukrivnju za stanje u kojoj se Hrvatska nalazi. Do sada je Josipović šutio, brinuo o svom rejtingu i dopustio ovoj Vladi da uništava Hrvatsku državu, ali neće više – grmila je Kitarović.

Predstavila je okupljenima dijelove svog programa, među ostalima ustvrdila je kako će Hrvatska u njezinom predsjedničkom mandatu uspostaviti gospodarski pojas u Jadranskom moru, ispitati ima li korupcije oko obnove MIG-ova u Ukrajini, te da neće biti gladnih. Uz to, obrušila se i na aktualnu vlast jer nije povukla novac iz EU fondova.

- Čim postanem predsjednica krećem u rješavanje otvorenih pitanja sa susjedima – sa Slovenijom oko štediša Ljubljanske banke, s BiH, Crnom Gorom i Srbijom oko granica. Riješiti ćemo pitanje i nestalih iz Domovinskog rata, dosta je bilo čekanja. Podržavam trgovinske odnose s našim susjedima i njihov ulazak u EU i NATO, pomoći ćemo im u tome. Ali samo, ako i oni ispune sve kriterije koje je i Hrvatska morala ispuniti na svom putu – poručila je Grabar Kitarović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto