Obavijesti

News

Komentari 272

Kolindu u Vukovaru dočekali zastavama po cijelom gradu

Kolindu  u Vukovaru dočekali zastavama po cijelom gradu
18

Predsjednica Grabar Kitarović je po samom dolasku posjetila Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i Spomen - obilježje masovne grobnice na Ovčari

VIDEO

Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović na njenom prvom službenom posjetu Vukovaru, otkako je pobijedila na predsjedničkim izborima, dočekale su zastave po cijelom gradu. Međutim, u Gradu kažu da su zastave izvješene zbog nadolazećeg Dana Grada Vukovara koji se obilježava 3. svibnja.

Gradonačelnik Ivan Penava pohvalio se da je Grad prvi put nakon pet godina ukrašen zastavicama, a predsjednicu je jako obradovala ta gesta.

Davor Javorovic/PIXSELL

Namjerno odabrala 'običan dan'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednica je po samom dolasku posjetila Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i Spomen - obilježje masovne grobnice na Ovčari gdje je položila vijence i zapalila svijeće.

Davor Javorović/PIXSELL

Nakon gotovo 40 minuta razgovora s gradonačelnikom Ivanom Penavom, predsjednica je okupljenim novinarima izjavila da je namjerno izabrala 'običan radni dan' kako bi se upoznala s problemima koji tište lokalnu zajednicu. Predsjednica je iskazala zabrinutost što su posljednje tri godine zaustavljeni razvojni projekti u Gradu. Kazala je da će se osobno založiti i maksimalno pomoći u rješavanju problema, posebno enormnog broja nezaposlenih. 

Kolinda nije htjela odgovoriti ni na jedno pitanje izvan problematike Grada te je tako izbjegla odgovoriti premijeru Zoranu Milanoviću u vezi s raspravom oko proslave Oluje.  

Kolinda će inicirati rješenje problema s ćirilicom

Od Tomislava Josića, predsjednika Stožera za obranu hrvatskog  Vukovara, predsjednica je dobila šokački peškir, kulen i rakiju. U gotovo jednosatnom razgovoru s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata neizbježno se dotaknulo teme ćirilice u Vukovaru.

- Ma kako bi mi mogli bez te teme - rekao je Josić dodajući da bi se, što se njih tiče, problem ćirilice vrlo lako mogao riješiti popisom stanovišta nakon kojeg bi se i konačno spoznalo da 'njih u gradu nema više od 20 posto'. 

Prema Josićevim riječima Kolinda ih je saslušala i, premda nema ovlasti, najavila da će barem pokušati inicirati konačno rješenje tog problema.

Dobila prigodan poklon

Marija Slišković, predsjednica udruge Žena silovanih u Domovinskom ratu dala je predsjednici prigodan poklon.

- Je li moguće da ovaj poklon bude za gospođu Grabar Kitarović, a ne za predsjednicu, upitala je Marija Slišković, predsjednica udruge Žena silovanih u Domovinskom ratu. 

Predsjednica se nasmješila i odgovorila potvrdno:

- Ako je vrijednost poklona ispod 500 kuna - rekla je Kolinda koja je postala vlasnica ručno izrađenog prekrivača za uskrsnu košaricu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag