• Članak
  • Komentari 16
  • Share 2
  • Tweet

Komšić platio sve zaostale članarine i napustio SDP BiH

Vrijeme je da se SDP vrati na ono što je obećavao građanima 2010. Mora se znati da ne može postojati stranka i osobni interes koji su bitniji od države, kaže Komšić

Ponedjeljak, 23. 7. 2012. u 21:43    Piše: Velimir Begić
Komšić platio sve zaostale članarine i napustio SDP BiH M.Perić Komšić je još u ožujku podnio ostavku na funkcije u stranci

Željko Komšić napustio je SDP BiH. Platio je sve zaostale članarine i zatražio od predsjednika SDP-a Novo Sarajevo Faruka Efendića da ga izbriše iz članstva stranke. Uz to što je član Predsjedništva BiH, Komšić je i podpredsjednik SDP-a.

Podsjetimo, Komšić je u petak napustio sjednicu Predsjedništva SDP-a, a portal Klix.ba saznaje da je situaciju na sjednici Predsjedništva SDP-a dodatno "podgrijala" izjava Damira Hadžića, trenutnog ministra prometa i komunikacija BiH.

Hadžić je navodno kazao da bi, u slučaju kada bi trebao birati između stranke i države, uvijek izabrao stranku, a upravo ta rečenica dodatno je razljutila Komšića.

- Vrijeme je da se SDP vrati na ono što je obećavao građanima 2010. godine. Svi moraju znati da ne može postojati stranka i osobni interes koji su bitniji od države. Ukoliko ne dođe do promjene, onda je vrijeme za neke nove poltičke procese i političke činjenice u BiH -  smatra Komšić.

Komšić je u ožujku ove godine rekao kako ''ovako više ne ide'' te podnio neopozivu ostavku na sve dužnosti u stranci. No, nakon dva dana, neopoziva ostavka je povučena. Več se ranije nagađalo kako bi Komšić mogao osnovati novu političku stranku.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: željko komšić, stranka, sdp bih, ostavka, članstvo

Izdvojeni komentari 16 komentara Pogledaj sve komentare
24.07.2012., 16:35

kadmonadam: i brod im tone tone tone hehehehehehehehe uh sto uzivammmmmmmm

23.07.2012., 22:37

njemački ovčar: eto skim hajdaš dončić sklapa dogovore oko gradnje koridora,s ljudima kojima je partija svetinja,a država zadnja rupa na svirali.

23.07.2012., 23:05

Dak1807: Bosanci prvi shvatili da treba bježati iz SDP-a , svaka im čast !

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar