Obavijesti

News

Komentari 60

'Kosor ima smanjene šanse da opet bude predsjednica HDZ-a'

'Kosor ima smanjene šanse da opet bude predsjednica HDZ-a'
1

Andrija Hebrang je za televiziju 24sata rekao kako je HDZ upao u tešku krizu te da si je za to sam kriv. Očekuje da će se za predsjednika stranke javiti još kandidata

VIDEO

U emisiji televizije 24sata gostovao je potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang te se osvrnuo na stanje u stranci. Hebrang je rekao kako je HDZ prošao tri velike krize. 

- Prvo je slučaj Sanader, drugo je optužnica protiv stranke, a treće je poraz na parlamentarnim izborima. Nakon takvih događaja stranka mora upasti u krizu i nažalost upala je - rekao je.

Smatra da je HDZ, koji je doveo Hrvatsku do međunarodnog priznanja, sam kriv za tešku krizu u kojoj se nalazi. Ističe kako je to vidljivo već iz vremena prije izbora.

- Recimo, za koalicije sam saznao iz novina, a nakon poraza na izborima trebali smo imati tematsku sjednicu i o tome raspravljati, ali ona ni nakon mjesec i pol nije održana. Izborne liste nikada nismo vidjeli već su nam pročitana 140 imena. Izborni program je na stol donesen već ukoričen. Nismo imali ni sjednicu o mojem porazu na predsjedničkim izborima. Marginalizacija institucija unutar stranke je najveći problem HDZ-a - smatra Hebrang. 

Drži da za Hrvatsku nije dobro što je postala politički jednobojna, pa čak i da sve pozicije ima desnica. Hoće li se kandidirati za neku poziciju u HDZ-u još ne zna.  Istaknuo je kako njegov stranački put ovisi o programima kandidata za predsjednika stranke. Smatra da Jadranka Kosor ima smanjene šanse da bude izabrana za predsjednicu.

- Da je odmah ili idući dan nakon izbora objavila i prihvatila poraz i da je tada najavila unutarstranačke izbore imala bi veće šanse - rekao je Hebrang.

Od novog predsjednika ili predsjednice HDZ-a očekuje da ima program kojim će zaštititi hrvatske nacionalne interese. Vjeruje da bi za stranku bilo najbolje da to bude netko mlađi. Očekuje i da novi predsjednik ima plan za slučaj da EU doživi debakl. 

Smatra da je stranci potrebna demokratizacija i drago mu je što ima više kandidata za vodstvo. Očekuje da će se pojaviti još dva. Htio bi da se iz svih stranačkih prostorija uklone slike predsjednika stranke jer smatra da u stranačkim prostorijama treba biti samo slika Franje Tuđmana. Hebrang se slaže da Jadranka Kosor imala težak posao, ali tvrdi da je Franjo Tuđman imao još teži jer je morao voditi rat, državu, ali i stranku. 

Istaknuo je kako svi kandidati za predsjednika stranke neće biti poznati sve do općeg Sabora HDZ-a. Rekao je kako je njegov favorit već predao kandidaturu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa