Obavijesti

News

Komentari 181

Kosor: Izvanredni izbori će biti prije isteka mandata ove Vlade

Kosor: Izvanredni izbori će biti prije isteka mandata ove Vlade
4

Ova Vlada ne pokazuje čvrstinu i znanje. Oni neprestano vrludaju u donošenju odluka, istaknula je Jadranka Kosor u emisiji Tihomira Ladišića 60 minuta

VIDEO

Ne, nikada u svojim javnim nastupima ne govorim neistine, kazala je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na početku emisije Tihomira Ladišića 60 minuta odgovarajući na njegovo prvo pitanje. Sve do samog kraja, do 4.prosinca prošle godine kad su održani parlamentarni izbori vjerovala je da će pobijediti i nastaviti voditi Hrvatsku kao premijerka i predsjednica Vlade.

- Unatoč činjenici da rijetko koja stranka može dobiti i treći mandat, vjerovala sam da će građani prepoznati sve što smo, dok smo bili na vlasti, dobro radili i napravili. Iako smo bili pod teretom afera za korupciju - rekla je Kosor te istaknula da će do izvanrednih izbora doći prije isteka mandata nove Vlade.

- Vjerujem da će se to dogoditi jer ova Vlada ne pokazuje čvrstinu i znanje. Oni neprestano vrludaju u donošenju odluka - istaknula je Kosor. Na pitanje zašto nije premijeru Zoranu Milanoviću čestitala izbornu pobjedu rekla je da nije istina da to nije napravila.

- Čestitala sam mu kad je došao u Banske dvore i rekla sam mu onako iskreno iz srca "Želim ti da s jednakom ljubavlju i žarom radiš za domovinu kao i ja". A u izbornoj noći mi je bilo važnije obratiti se svojoj stranci - objasnila je bivša premijerka te ovom prilikom demantirala napise da zahtjeva od stranačkih kolega da je zovu isključivo sa "predsjednice".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kosor: Nije točno da me moraju zvati isključivo "predsjednice"

- Nije točno da me moraju tako zvati. Doajeni HDZ-a me oslovljavaju sa Jadranka - naglasila je Kosor.

Zajedno je s voditeljem pogledala prilog o nedavnom sučeljavanju predsjedničkih kandidata HDZ-a koje, kaže, dosad nije gledala. Drago joj je što nije bila tamo.

- Izbori u HDZ-u nisu putujući cirkus, niti je to zabava za javnost. Ja sam zastupnica u Hrvatskom Saboru. Taj dan je bila sjednica, a moj posao je biti na svom radnom mjestu. Zamislite da neki radnik škvera ne dođe na svoj posao već ide na neko sučeljavanje - kazala je Kosor te dodala da će ići na sučeljavanja, ali ne pred javnošću već pred svojim ljudima iz stranke

- Za predsjednika HDZ-a nećete glasovati vi već članovi stranke. Odlučit ću još kad ću se obratiti ljudima diljem Hrvatske i na koji način - izjavila je predsjednica HDZ-a koja još ne zna hoće li primati donacije od onih koji podržavaju njenu kandidaturu. Ima nešto ušteđevine, a možda će dignuti i kredit. Ovom prilikom rekla je kako se o njoj pisalo bezbroj laži te da je samo zato znala nazivati urednike medija.

"Mediji su blagonakloniji prema novoj Vladi"

- Pisalo se da mi se rade cipele po narudžbi jer mi natiču noge, da sam se sama pozvala na službeni put u Egipat da bi mogla razgledavati piramide. Puno puta su bili preoštri, a nikad ne bi trebalo prijeći granicu i vrijeđati nečiju pamet i dostojanstvo - prisjetila se novinskih napisa Kosor te dodala kako su mediji puno blagonakloniji prema novoj Vladi.

Na pitanje jeli zna zašto je Ivo Sanader otišao s premijerske funkcije odgovorila je samo da su joj poznati razlozi kao i cijeloj hrvatskoj javnosti, a to su oni koje je bivši premijer izrekao ne press konferenciji koju je sazvao u srpnju 2009.

- Nisam razmišljala jesu li to zaista pravi razlozi, ja sam tada razmišljala samo o tome kako voditi državu - prisjetila se ljeta prije tri godine. I ovom prilikom rekla je kako nema nikakvih saznanja o crnim fondovima i skratila svu daljnju priču o toj temi riječima:

- Ovo nije ni Uskok ni državno odvjetništvo, ovo je televizija, ja ne moram o tome razgovarati ovdje.

Također ne zna je li Robert Ježić financirao njezinu predsjedničku kampanju 2005. godine jer nije njezin posao tada bio voditi brigu o financijama stranke. Nije htjela komentirati ni izjavu predsjednika Ive Josipovića koji je nedavno izjavio da će vratiti novce ako se utvrdi da mu je Ježić financirao izbornu kampanju.

- Predsjednik zna što govori - bila je kratka na tu temu te na kraju emisije 60 minuta kazala kako vjeruje da će ostat predsjednica HDZ-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)