Obavijesti

News

Komentari 461

Kosor: Nisam se okoristila, dođite mi u stan i razgledajte

Kosor: Nisam se okoristila, dođite mi u stan i razgledajte
6

Možete doći u moj stan i prebrojati sve slike i tepihe te moju plaću usporediti s imovinskom karticom, rekla je Kosor na konferenciji za koju kaže da nije izvanredna

VIDEO

Premijerka Kosor je na početku konferencije u sjedištu HDZ-a uručila člansku iskaznicu Tomislavu Karamarku te je najavila kako će još jače ići u borbu protiv korupcije i kriminala. Novinarima su po prvi put zabranili da unose stvari i opremu u dvoranu za konferencije, a zabranili su i prijenos uživo s konferencije

- Ponovit ću i ja, ovo nije izvanredna konferencija za novinare. Ovo je najnormalnija konferencija za novinare. Započet ću s veseljem, ministar Tomislav Karamarko, obnovio je članstvo i postao član HDZ-a - rekla je Kosor. Rekla je da će kao kolege moći još jače voditi borbu protiv kriminala i korupcije. 

- U to vjerujem još snažnije, zato što ćemo se puno češće viđati i provoditi više vremena zajedno - kaže Kosor. Dodaje kako je bilo pritisaka nakon što je došla na mjesto predsjednice HDZ-a da smijeni ministra Karamarka. 

Možete doći u moj stan i prebrojati sve slike i tepihe te moju plaću usporediti s imovinskom karticom, kaže Kosor

- Mogu vam reći da nas nitko neće prestrašiti i da nećemo posustati. Još snažnije ćemo biti u borbi protiv korupcije i kriminala. Nastojat ćemo osnažiti neovisnost institucija. Pazit ćemo da se poštuju zakoni i spriječe curenja informacija u procesima koji nisu završeni. I dalje tvrdi kako će oni koji su ukrali morati stati pred lice pravde. Ističe kako nitko ne može od toga biti pošteđen.

- Radeći u ovoj Vladi kao neovisni stranački ministar imao sam poticaj da MUP potpuno upregnem u borbu protiv kriminala i korupcije - kazao je Karamarko. Dodao je da je HDZ stranka koja prolazi katarzu i čišćenje.

- Radim s ljudima koji pošteno rade svoj posao i otvoreno. Ova Vlada ima povijesne zasluge i rezultate, kao što su pristupni pregovori s EU - zaključio je Karamarko.

HDZ je stranka koja prolazi katarzu i čišćenje, rekao je Karamarko

'Nisam se ničim okoristila'

Na novinarsko pitanje ima li Kosor moralnu odgovornost za sve što se događa u HDZ-u, premijerka je rekla da ima te je zbog toga i tu. Osim toga, pitali su je i tko joj prijeti, jer je u posljednje vrijeme to javno spominjala. Kosor je kazala kako se radi o predmetima o kojima se vode istrage.

- Sve što sam imala rekla sam nadležnim institucijama. Neću dopustiti da ni mediji ni ostale stranke istražuju niti presuđuju. Vjerojatno se radi o udruženoj organizaciji kojoj smeta borba protiv korupcije - odgovorila je premijerka novinarima.

- Ovo je konferencija za novinare, a ne istraga, niti je bilo tko ovlašten istraživati. Ničim se nikada nisam okoristila. Možete doći u moj stan i prebrojati sve slike i tepihe te moju plaću usporediti s imovinskom karticom - naglasila je premijerka.

'Dokazali smo da radimo svoj posao'

Ministar Tomislav Karamarko odgovorio je novinarima i na pitanje da li će MUP i dalje raditi svoj posao sad nakon što je on postao član HDZ-a. On je kazao kako su iz MUP-a u posljednje dvije godine dokazali da rade svoj posao.

- Pogledajte koliko je HDZ-ovaca u posljednje vrijeme završilo u Remetincu. Svi koji su počinili kazneno djelo morat će odgovarati bez obzira u kojoj su stranci - rekao je Karamarko.

Nakon konferencije za novinare u središnjicu HDZ-a su stigli i Ivan Šuker, Božidar Kalmeta, Ivan Jarnjak i Domagoj Milošević. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 461
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...