Obavijesti

News

Komentari 67

Šef HDZ-a: Kosor priča samo o sebi, a stranka je na koljenima

Šef HDZ-a: Kosor priča samo o sebi, a stranka je na koljenima
14

Šeks i Kosor mogu biti članovi odbora, možda čak i predsjednici. Ne slažem se s njenom tvrdnjom da je se šalje u ropotarnicu političke povijesti, kaže Karamarko

VIDEO

Klub HDZ-a potvrdio je u srijedu ujutro smjenu Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa s mjesta potpredsjednika Sabora i imenovao Željka Reinera i Tomislava Čuljka na iste funkcije. 

Tomislav Karamarko, šef HDZ-a rekao je kako su Šeks i Kosor iznijeli svoja mišljenja na Klubu te da je to dobro i demokratski. 

- Klub je odlučio, bilo je nekoliko suzdržanih. Ne slažem se s tvrdnjom gospođe Kosor da je se šalje u ropotarnicu političke povijesti. Šeks i Kosor mogu biti članovi odbora, možda čak i predsjednici. Gospođa Kosor naći će se sigurno u temi branitelja - rekao je Karamarko. 

Karamarko ishvalio Šeksa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čelnik HDZ-a je potom ishvalio Šeksa na sva usta. Istaknuo je da njemu nitko ne može osporiti zasluge za stvaranje stranke i države te da HDZ računa na njega. 

- Možda je ovo za njega samo jedna faza. Šeks se u jednom specifičnom dijelu posla istaknuo kao vrhunski profesionalac. I njegova diskusija na Klubu bila je kvalitetna - rekao je Karamarko te dodao kako je njegovo pravo bilo da da ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora, i da je to časno. 

'Nikakva Kukuriku ili Kokoda koalicija neće dostići HDZ'

Karamarko je Kosor spočitao da cijelo vrijeme priča samo o svom radu u Vladi i postignućima, a da je stranka na koljenima. Bilo je, kaže, potrebno osvježiti prve redove jer je HDZ 20 godina bio na vlasti pa se i stranka stoga zapustila. 

- Nikakva Kukuriku ili Kokoda koalicija neće dostići HDZ - završio je Karamarko. 

Reiner: Šeks je HDZ ugradio u sebe

Novi potpredsjednik Sabora Željko Reiner rekao je kako nije očekivao imenovanje, ali da mu je to čast. Smatra kako se javnost treba prestati baviti HDZ-om već problemima u zemlji, poput smanjivanja plaća, ukidanju radničkih prava. 

- Izuzetno cijenim ono što je Šeks učinio za stranku od samog osnutka, on je HDZ ugradio u sebe. I gospođa Kosor je jednako puno napravila za stranku - rekao je Reiner koji je na unutarstranačkim izborima podržao Kosor, a šef HDZ-a tu je činjenicu iskoristio kako bi ukazao na demokraciju u stranci. 

Čuljak: Šeksov sam učenik i koristit ću njegovo iskustvo

Tomislav Čuljak, novi potpredsjednik Sabora rekao je kako je prijatelj sa Šeksom. 

- Njegov sam učenik i koristit ću njegovo iskustvo - rekao je Čuljak kojemu je ovo treći mandat u Saboru. Bio je na čelu Odbora za nacionalnu sigurnost te je na pitanje kako bi vrednovao svoj rad u Saboru rekao da se to treba pitati sigurnosne službe. 

- Slučajnost je da sam se ja bavio sigurnosnim službama. Nije me zbog toga Karamarko imenovao - rekao je Čuljak.

Šeks: Ovo nije moj kraj, nema govora da odem iz HDZ-a

Šeks je novinarima potvrdio da ga nisu smijenili već je on podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora. 

- Nisam ljut, ali razočaran jesam zato što ne vidim nikakvu korelaciju između mojeg obavljanja dužnosti mjesta potpredsjednika Sabora s rezultatom unutarstranačkih izbora i s odlukom predsjedništva moje stranke da mi uskrati povjerenje za obnašanje dužnosti potpredsjednika Sabora.  Šeks tvrdi da on nije počinio nikakve pogreške niti u parlamentarnoj kampanji niti u unutarstranačkim izborima, i nije imao nikakvog razloga nuditi ostavku na svoje mjesto kao neki moralni čin.  

- No, Predsjedništvo moje stranke donijelo je odluku koju ja kao legitimist i kao osnivač HDZ-a, kao utemeljitelj respektiram i zato sam podnio ostavku - rekao je Šeks.

Ipak, Šeks je uvjerenja da ovo nije njegov politički kraj i tvrdi da nema govora da razmišlja o odlasku iz stranke 

- I sada sam istaknuo da ću se i dalje zauzimati, kao jedan od utemeljitelja i osnivača stranke, za dobrobit stranke, ali da ovu odluku predsjedništva stranke smatram štetnom i nekorisnom, te da nije u korist HDZ-a i da je na štetu HDZ-a - rekao je Šeks te na pitanje je li možda vrijeme da ode u mirovinu odgovorio: 'Oni koji se osjećaju da su za mirovinu, neka odu u mirovinu.'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.