Obavijesti

News

Komentari 143

Krišto i Jurčević dižu kaznenu prijavu protiv Stanimirovića

Krišto i Jurčević dižu kaznenu prijavu protiv Stanimirovića
1

Karolina Vidović Krišto i povjesničar Josip Jurčević najavili su da će podnijeti prijave protiv predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića radi ratnih zločina

VIDEO

Novinarka Karolina Vidović Krišto i povjesničar Josip Jurčević u utorak su najavili da će najkasnije za dva tjedna Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijeti kaznene prijave protiv predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića radi ratnih zločina počinjenih u istočnoj Slavoniji.

- Došli smo dotle da su heroji javno, politički i pravosudno od strane institucija u RH proglašeni ratnim zločincima dok se u isto vrijeme ratni zločinci proglašavaju uglednim građanima, zauzimaju visoke položaje u institucijama vlasti. Ne radi se o pojedincima, radi se o osobama kojih je više tisuća. Moramo konačno jednom razlučiti tko je ratni zločinac i kriv je, a tko nije i nevin je -  rekao je Jurčević pojašnjavajući razloge za podnošenje prijave. 

Dodao je da se poslije 20 godina moramo vratiti u Vukovar, kao polaznu točku i glavno mjesto zločina, i odatle krenuti tražiti istinu kako nevini ne bi bili krivi.

- Ukoliko to ne učinimo bit će to svojevrsna poruka i pouka da se zločin isplati - istaknuo je Jurčević. Novinarima se obratio i odvjetnik Zvonimir Hodak koji je rekao da je u Hrvatskoj abolirano oko 5.000 ratnih zločinaca koji danas mirno i slobodno šetaju Hrvatskom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U Hrvatskoj se dešava nešto što je na rubu znanstvene fantastike. Umjesto da imamo osuđene ratne zločince oni slobodno šetaju jer su abolirani. Ne mogu se abolirati ratni zločinci. To je pravno ustavni skandal - rekao je Hodak najavljujući da će podnesena prijava biti kompletirana sa svim potrebnim podacima, svjedocima, događajima… Najavio je i da ukoliko prijava bude odbijena da su spremni ići na Ustavni i Vrhovni sud pa i do Strasbourga.

- Negdje ćemo uspjeti. Sigurno je da oni koji su napali, ubijali, devastirali više neće tako mirno spavati i hodati prepotentno Hrvatskom. Na konferenciji za novinare rečeno je i da hrvatska država nije spremna da se obračuna s onima koji su činili ratne zločine nego da su, svaka vlast do sada, spremne koalirati, birati za saborske zastupnike, davati ministarska mjesta i slično - rekao je Hodak.

Prije same konferencije za novinare bio je prikazan prilog Slika Hrvatske o Vukovaru, autorice Karoline Vidović Krišto, a koju je HRT zabranio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.