Obavijesti

News

Komentari 188

'Kukuriku koalicija nije imala program, bili su nespremni'

'Kukuriku koalicija nije imala program, bili su nespremni'
1

Tomislav Karamarko je rekao da HDZ ima gospodarski program koji će biti komplementiran sa smjernicama koje će im dati iz IFO Instituta iz Münchena

VIDEO

HDZ ima gospodarski program koji će biti komplementiran sa smjernicama koje će nam dati prijatelji iz IFO Instituta iz Münchena, koristimo iskustvo prijatelja iz Bavarske i Slovačke, rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu za HRT-ov Dnevnik.

 - Sami program u smislu paketa koji ćemo prezentirati građanima bit će tjedan dana prije izbora. Dopustite nam neku stranačku taktiku - rekao je Karamarko. Na pitanje zašto u kreiranju gospodarskog programa sudjeluju stranci Karamarko je rekao kako se ovdje radi o jednom od najjačih njemačkih instituta koje ima veliko iskustvo u ovakvim poslovima.

- Velike su i poslovne veze, tamo je veliki broj naših ljudi, a ljudi iz tog instituta su nam skloni i s posebnim zadovoljstvom sudjeluju u ovom projektu - rekao je Karamarko. Ponovio je kako drugog puta osim reformi nema. 

- To su duboke reforme, ne možemo više fingirati situaciju i kupovati socijalni mir. Imamo odluku, volju i hrabrost - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Očekujemo uvjerljivu pobjedu'

- Očekujemo pobjedu i to uvjerljivu, imamo tim koji sudjeluje u izradi programa - rekao je Karamarko i otkrio da još nemaju buduće ministre. 

- Zašto bi ih imali pa da stvaramo zlu krv? - rekao je. Na opasku novinarke neće li zbog toga, dođu li na vlast, biti nespremni kao što je bio slučaj s Kukuriku koalicijom Karamarko je ocijenio kako 'Kukuriku nije imao program, zato su bili nespremni'.

Dodao je i kako će oni lako izabrati stručne ljude na ministarske pozicije te da njihova Vlada neće biti primarno stranačka.

'Prgomet ima neke frustracije'

Karamarko se osvrnuo i na izjave Drage Prgometa kako će HDZ zbog Karamarka postati stranka radikalne desnice. 

- Prgomet ima neke frustracije koje nemaju veze s onim što bismo mogli nazivati definicijom stranke. Mi smo desni centar, ako je odnos prema braniteljima i Domovinskom ratu micanje i distanca od bilo kojeg totalitarizma radikalna desnica, to bi (HDZ, op.a.) možda mogao biti, ali nije - rekao je.

O prosvjedu branitelja

Izjave da će prosvjed branitelja u Savskoj prestati kad HDZ dođe na Vlast Karamarko je nazvao 'laganim, neinteligentnim spinovima' kojima se vrijeđa branitelje jer se sugerira da iza prosvjeda stoji HDZ.

'Javnu službu treba učiniti efikasnijom'

Na pitanje kako smanjiti skupu i glomaznu državu, i jesu li mogući otkazi u javnim službama, Karamarko je za Dnevnik Nove TV rekao da javnu službu svakako treba pojeftiniti, "učiniti efikasnijom, učiniti je servisom građana, upravom koja suportira i poduzetnike male i srednje, i investitore", te da će "biti čitav niz poticajnih mjera za to".

Na pitanje znači li to 20 županija, 5 regija, Karamarko je kazao da na regije neće ići.

-Županije moramo učiniti efikasnima, racionalnijima, moramo digitalizirati državnu upravu. Imamo jedan povijesni razlog zašto ne idemo na regije, nego ostavljamo županije koje će biti puno, puno jeftinije.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 188
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!