Obavijesti

News

Komentari 163

Lako je tako: Vojkoviću posao od 7 milijuna kn bez natječaja?

Lako je tako: Vojkoviću posao od 7 milijuna kn bez natječaja?
1

Za savjetovanje Ministarstva zdravlja tvrtka Gras Savoye Croatia navodno će taj novac dobiti od osiguravatelja koje sami preporuče. Posao su dobili bez natječaja

VIDEO

Ministarstvo zdravstva bez natječaja je 12. siječnja ove godine dodijelilo posao tvrtki Gras Savoye Croatia, koje je u 20-postotnom vlasništvu Hrvoja Vojkovića, bivšeg šefa Croatia osiguranja.

Angažirani su kao posrednici konzultanti u osiguranju kako bi napravili plan koji će pomoći ministarstvu da pronađe najisplativiji model za osiguranje zdravstvenih ustanova (osiguranje od svih rizika, od javne odgovornosti, osiguranje odgovornosti liječnika...) i postavi kriterije za odabir osiguravateljske kuće na natječaju.

Za taj posao bi Gras Savoye, neslužbeno saznajemo, trebao od osiguravateljske tvrtke koja bude izabrana dobiti sedam milijuna kuna, i to, navodno, tijekom dvije godine.

Da je Ministarstvo zdravlja posao posredovanja odlučilo dati upravo hrvatskom predstavništvu Gras Savoyea, koje je Vojković svojedobno osnovao na svojoj kućnoj adresi, objavljeno je u elektroničkom glasilu javne nabave. Tamo stoji kako će Gras Savoye za obavljeni posao dobiti naknadu u iznosu od 14 posto od cijene odabrane ponude od osiguravatelja s kojim Ministarstvo sklapa sporazum. Inače, cijeli posao osiguranja, navodno je vrijedan 50 milijuna kuna. No oni koji su se pobunili na poslovnu suradnju između ministarstva i Gras Savoyea tvrde da ta tvrtka nije mogla biti angažirana bez natječaja te da je riječ o tvrtki koja ima jednog zaposlenog i 2013. godinu je završila s 23.000 kuna gubitka.

Tvrtka Gras Savoye je konzultant kojem ne moramo platiti ni kune, kažu u Ministarstvu zdravlja

U Ministarstvu zdravlja kažu da je riječ o tvrtki s pet zaposlenih koja je dio inozemne grupacije, a njihov angažman smatraju potpuno legitimnim jer Gras Savoye od ministarstva neće primiti nikakav novac. U Ministarstvu također kažu da se tvrtka Gras Savoye njima obratila nudeći plan kako objediniti nabavu usluga osiguranja za sve naše bolnice i na taj način uštedjeti 15 milijuna kuna godišnje.

Iako će Gras Savoye uslugu naplatiti od osiguravateljske kuće koja bude osigurala sve bolnice, protivnici ovog poslovnog sporazuma i to smatraju spornim jer će se provizija naplatiti iz premije osiguranja koju, pak, plaća Ministarstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je