Obavijesti

News

Komentari 114

Lalovac se pohvalio: Vratili smo optimizam među građane

Lalovac se pohvalio: Vratili smo optimizam među građane
2

Učinili smo vrlo značajne promjene i snažne poteze poput rješavanja pitanja dohotka i stambenog pitanja koji su važni za građane, rekao je ministar Lalovac

VIDEO

Učinili smo vrlo značajne promjene i snažne poteze poput rješavanja pitanja dohotka i stambenog pitanja koji su važni za građane, a koje nitko drugi do sada nije želio otvoriti. Rješavanjem tih pitanja rasterećujemo hrvatske građane, a ne zadužujemo onako kako je to radila prijašnja vlast. Važna nam je komunikacija s građanima i drago mi je da danas imam priliku razgovarati o mjerama koje provodimo i onima koje planiramo provoditi, rekao je SDP-ov ministar financija, Boris Lalovac u nedjelju u Samoboru.

Lalovac je poručio da sve komponente BDP-a pokazuju pozitivne trendove te da je vraćen optimizam među hrvatske građane. Smanjivanjem poreza, pogotovo poreza na rad, kao i rješavanje stambenih pitanja ono je što smatra najvažnijim potezima.

Borna Filić/PIXSELL

– Gospodarski rast se ne može dogoditi slučajno, nego je rezultat višegodišnjeg rada naše Vlade. Hrvatska danas raste, što pokazuje izvješće Državnog zavoda za statistiku o rastu BDP-a za 1,2 % u drugom tromjesečju 2015. godine već treći kvartal za redom. Rezultat rasta rezultat je toga što smo počistili nered koji je HDZ ostavio 2011. godine – rekao je Lalovac.

'Svi moraju biti ravnopravni'

Ministar je pojasnio način na koji teče proces fiskalizacije te rekao kako je tijekom ljeta i dalje nailazio na objekte koji su diljem hrvatske obale izdavali po jedan račun dnevno, što je ocijenio neprihvatljivim.

– Naravno da ne trebamo zatvarati objekte ako netko ne izda jedan račun ili ima 10 kuna viška u blagajni, no izrugivanje s državom je ono što rade oni koji izdaju jedan račun dnevno i to je nešto što ne mogu dopustiti jer time ne poštuju minimalne zakone. Moramo svi biti ravnopravni i fiskalizacijom želimo osigurati da svi plaćamo poreze i imamo pravo na mirovinski i zdravstveni sustav visoke kvalitete kakav sad imamo – poručio je Lalovac. 

Građanima je pojasnio da je za gospodarski rast i otvaranje novih radnih mjesta potrebno uvesti red u državu, omogućiti fair play svima i ne dopustiti nikome da bude iznad zakona. 

Borna Filić/PIXSELL

O švicarcima

-  Rješavanjem problema u kojima su se nalazili građani s kreditima u švicarskim francima prekinulo je njihovo dužničko ropstvo. Banke su imale dovoljno vremena da same ponude rješenje, no to nisu učinile. Iako su nam važan partner, njihovi interesi nam nisu iznad interesa hrvatskih građana. Konverzijom kredita u švicarskim francima u euro taj problem bit će riješen i te će obitelji napokon krenuti dalje -  zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...