Obavijesti

News

Komentari 147

Leko: Kolindin poziv premijeru je bio politički nedefiniran

Leko: Kolindin poziv premijeru je bio politički nedefiniran
1

Leko je rekao da je predsjednica s različitim strankama razgovarala o različitim temama, a da je poziv bio PR-ovski, politički konotiran, a ciljevi nisu bili definirani

VIDEO

Gostujući u Javnoj stvari HRT-a predsjednik Hrvatskog sabora i Glavnog odbora SDP-a Josip Leko rekao je kako je Vladi glavna briga održati stabilnost hrvatskog društva tako da osigura stabilnost plaća i mirovina te restrukturira vanjski dug.

Svjestan je da mnogi nisu zadovoljni brzinom kojom Vlada provodi reforme, ali ta sporost proizlazi, kako je rekao, iz toga što Vlada mora biti odgovorna prema svim segmentima društva. Smatra da je povećanje trošarina najbolja mjera za kojom je Vlada mogla posegnuti kako bi smanjila deficit i zadovoljila zahtjeve Europske unije.

Predsjednik Sabora rekao je da se već tri godine zalaže za gospodarski ustav. Objasnio je kako to znači da svi važni faktori odlučivanja - od sindikata do komora, poslodavaca i stranaka - nađu konsenzus o tome što je za državu važno sljedećih 5-10 godina.

- Imamo toliko zaduženje da se to ne može u kratkom roku restrukturirati, naglasio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upitan kako to da se s jedne strane zalaže za konsenzus svih o važnim gospodarskim pitanjima, a s druge opravdava nedolazak premijera Zorana Milanovića na sastanak kod predsjednice, Leko je odgovorio da je problem u tome što nije definirala ciljeve razgovora. 

- S različitim strankama je razgovarala o vrlo različitim temama. Ciljevi su postavljeni politički, PR-ovski. SDP je jedina ozbiljna stranka koja je rival HDZ-u, a nažalost ovo je bilo "kakav poziv, takav odziv" . Poziv je bio nedefiniran, politički konotiran. Ne može predsjednik stranke prihvatiti da ide na sastanak, a da ne zna koji su ciljevi sastanka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a