Obavijesti

News

Komentari 55

Leko: Tenzije su značajne, ali ne vlada izvanredno stanje

Leko: Tenzije su značajne, ali ne vlada izvanredno stanje
1

Izrazio je uvjerenje da će u ponedjeljak problemi moći biti riješeni. Premijer je dobro formulirao da je dijalog najvažnija stvar, ali dijalog ne može biti uvjetovan, smatra

VIDEO

U Hrvatskoj nije izvanredno stanje, ali nije ugodno niti nama koji se bavimo politikom, jer su tenzije značajne. Sve institucije rade svoj posao, pa tako i policija, a nadam se da će i branitelji koji prosvjeduju kroz te institucije riješiti probleme, rekao je predsjednik Sabora Josip Leko u Javnoj stvari. 

Izrazio je uvjerenje da će u ponedjeljak problemi moći biti riješeni. Premijer je dobro formulirao da je dijalog najvažnija stvar, ali dijalog ne može biti uvjetovan, smatra. 

Odgovorni svi koji sudjeluju u javnopolitičkom životu

Govoreći o odgovornosti za prosvjede branitelja iz Savske, rekao je da su za to odgovorni svi koji sudjeluju u javnopolitičkom životu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Razvoj demokracije je garancija da će biti sve manje ovakvih scena kao danas na Markovom trgu - rekao je. 

Podsjetio je na pokušaje razgovora s prosvjednicima iz Savske, no oni su samo izrekli svoje zahtjeve i otišli, dodao je. 

- Na zahtjeve o promjeni zakona o pravima branitelja koji je bio u proceduri te zakona o utvrđivanju mirovinskih prava smo odgovorili, no o smjenama se ne može raspraviti niti govoriti bez formaliziranog zahtjeva i razloga za to - objašnjava.

Netko je više odgovoran, netko manje, odgovorio je na pitanje o odgovornosti HDZ-a i Tomislava Karamarka. 

- Premijer je iznio neke argumente za te tvrdnje - da je sadašnji savjetnik predsjednice bio u organizaciji prosvjeda. Logika nameće da je ta veza iz HDZ-a, a politika podrazumijeva da iz detalja izvučete zaključke - dodaje.

HDZ napustio Sabor, neće ni na svečanu sjednicu

Na svečanu sjednicu Hrvatskog sabora u prigodi obilježavanja 30. svibnja - Dana Hrvatskog sabora, doći će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, najavio je. Rekao je da mu je žao zbog najave HDZ-a da neće nazočiti sjednici jer, rekao je, Sabor nije jednostranačko tijelo. 

- To je prilika da se prisjetimo vrlo uspješnog razvoja demokracije i razvoja Hrvatske. -rekao je.

'Preferiram razgovor, ne sučeljavanje'

Na pitanje o TV sučeljavanju predsjednika SDP-a i HDZ-a rekao je da je pravilo u izbornim godinama i demokratskim društvima "igranje utakmica s pojačanim rizikom". 

- Ja preferiram razgovor, a ne sučeljavanje. Karamarkovo pismo premijeru MIlanoviću mora se gledati u kontekstu taktičkih zamisli - prvo intervju u jednom tjedniku u kojem spominje "crvene", a onda preko javnosti šalje pismo na razgovor. To bi bilo političko nadigravanje - zaključio je.

Zaoštrili smo retoriku, a ne politiku

- U krizi smo zaoštrili retoriku, a ne politiku, i sada se to vraća kao bumerang, svi gubimo. Zato pokušavam ne sudjelovati u takvoj politici. Trebali bi razviti nekoliko tema - kako prevladati zaduženost, pronatalitetnu politiku, konstanta u vanjskoj politici, obrazovanje za ona područja našeg ekonomskog naslova za koja se opredjelimo. Zalažem se za gospodarski ustav, i često sam u SDP-u u manjini, ali to me ne smeta jer želim biti u stranci koja me limitira - izjavio je Leko na kraju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.