Obavijesti

News

Komentari 35

Leko: U okviru EU naći ćemo puteve boljeg života građana

Leko: U okviru EU naći ćemo puteve boljeg života građana
1

Predsjednik Sabora Josip Leko iskoristio je priliku da podsjeti kako je na današnji dan, prije točno dvije godine, Hrvatska postala punopravna članica Europske unije

VIDEO

Na početku zasjedanja Petar Baranović (Reformisti) zatražio je stanku zbog stanja u Jadroliniji. Predsjednik Sabora Josip Leko iskoristio je priliku da podsjeti kako je na današnji dan, prije dvije godine, Hrvatska postala punopravna članica EU. 

- Hrvatska je to postigla rekao bih u vrlo teškim, specifičnim okolnostima. '91. godine obranili smo u Domovinskom ratu cjelovitost Hrvatske, izborili se za demokratski razvoj Hrvatske, a onda u rekao bih u zajedništvu političkih ciljeva u vrlo kratkom roku izgradili smo državu i društvo koje je bilo kompatibilno, sukladno društvima zemalja članica EU i državama. To smo postigli zajedništvom svih snaga građana Republike Hrvatske. 

To je dobro znati i danas kada tražimo, kreiramo, iznalazimo putove razvoja i prosperiteta Republike Hrvatske da su nam otvoreni putevi bez obzira na okolnosti koje se događaju u Hrvatskoj i EU - rekao je Leko.

Poručio je da je EU najbolji demokratski okvir sa standardima, vrijednostima, vladavine prava, zaštite temeljnih sloboda, temeljnih prava što je važno za Hrvatsku prvorazredno važno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U takvim okolnostima naći ćemo sasvim sigurno puteve prosperiteta i boljeg života građana u Hrvatskoj u okviru EU - uvjeren je Leko. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a