Obavijesti

News

Komentari 84

Lesar: Čačića je sud proglasio krivim i mora dati ostavku

Lesar: Čačića je sud proglasio krivim i mora dati ostavku
4

Zoran Milanović neće biti premijer kada presuda postane pravomoćna. Da se bilo kome drugome to dogodilo taj bi morao dati ostavku, rekao je čelnik laburista

VIDEO

Nakon presude Radimiru Čačiću, Dragutin Lesar, čelnik Hrvatskih Laburista komentirao je da želi vjerovati da ona ljestvica koju je visoko u slučaju Holy dignuo Milanović, sada nije spuštena. Čačić je, kaže, proglašen krivim. 

- Mađarsko pravosuđe shvatilo je da je prvi potpredsjednik nezamjenjiv osudivši ga na uvjetnu kaznu - rekao je Lesar i podsjetio da je Čačić izjavio kako će se iz politike povući samo ako presuda bude bezuvjetna.

Lesar je komentirao i izjavu premijera Milanovića o tome da treba čekati pravomoćnost presude. 

- Zoran Milanović neće biti premijer kada presuda postane pravomoćna - izjavio je Lesar koji smatra da Čačić mora dati ostavku.  - Da se bilo kome drugome to dogodilo, kaže Lesar, taj bi morao dati ostavku.

Leko: O političkim posljedicama prvo se treba izjasniti Čačić

Josip Leko, koji na mjestu predsjednika sabora zamjenjuje Borisa Šprema, 'podučio' je premijera Milanovića kazavši da sudove treba uvažavati, bez obzira o kojima zemljama se radi, a da odluke treba poštivati, osobito one pravomoćne. 

- Što se tiče političkih posljedica same prvostupanjske ili pravomoćne presude, o tome se najprije mora izjasniti sam Čačić, pa njegova stranka HNS, pa onda vjerojatno i Vlada. Sve drugo je samo licitiranje i nagađanje - rekao je Leko.

Holy: Nitko nije nezamjenjiv

Mirela Holy, bivša ministrica zbog čijeg je maila Milanović svojim ministrima ljestvicu dignuo visoko rekla je da je ona saborska zastupnica, te  bi bilo kršenje ustava da išta kaže.

- Nitko nije nezamjenjiv, svi mi provodimo, ili smo provodili ono što je plan ili program Vlade. Svi ministri, a i Čačić dužni su to provoditi i ne bih vezivala uspjehe Vlade uz bilo koju osobu, pa ni uz Čačića - komentirala je bivša ministrica zaštite okoliša.

Komadina: Milanović provodi kadrovsku politiku, on će odlučiti

Zlatko Komadina, bivši ministar prometa, kaže da kadrovsku politiku provodi premijer Milanović i na njemu je da donese odluku. 0

- On treba s Čačićem popričati i vidjeti je li za dobro Vlade bolje da on ode ili ostane - rekao je Komadina.

Don Ivan Grubišić: Sve ovisi o Čačićevoj osobnoj odluci i savjesti 

Don Ivan Grubišić, nezavisni zastupnik u Saboru, komentirao je presudu Čačiću, te da li bi trebao dati ostavku. 

- Mislim da pravila nema, sve ovisi o njegovoj savjesti i njegovoj osobnoj odluci. On to mora sam procijeniti, nije vezan nikakvim zakonima da da ostavku. To je njegova moralna odgovornost, to on mora procijeniti, ali nitko mu ne može uskratiti ostanak u Vladi dok god presuda nije pravomoćna -  rekao je don Grubišić dodavši da bi on, ako bi kojim slučajem usmrtio dvoje ljudi i bio za to kriv, po svojoj savjesti dao ostavku. 

No, kaže, da je to pitanje osobne savjesti.

Burić: O Čačićevoj sudbini treba odlučiti vladajuća koalicija

- Mislim da pitanje opstanka ili odlaska s mjesta prvog potpredsjednika u slučaju Radimira Čačića je prije svega pitanje njegova osjećaja moralne i političke odgovornosti, rekao je zastupnik HDSSB-a Dinko Burić i dodao da odluku o njegovoj sudbini treba donijeti vladajuća koalicija, a ne oporba zbog čega po njemu interpelacija od strane oporbenih stranaka nije dobro rješenje. 

HNS će se očitovati u - nedjelju?

Iz HNS-a na čijem je čelu Čačić nitko nije želio komentirati presudu u Mađarskoj. Poslali su priopćenje u kojem pozivaju novinare na tiskovnu konferenciju u Svetom Martinu na Muri i to tek u nedjelju. Tada HNS ima i Predsjedništvo stranke i Središnji odbor.

>>> Sve o slučaju Čačić i presude u Mađarskoj možete pronaći OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava