Obavijesti

News

Komentari 251

Lorencin: Došlo je do pomaka. Evo, ovaj vikend će biti udaran

Lorencin: Došlo je do pomaka. Evo, ovaj vikend će biti udaran
2

Sve radnje su na vrijeme poduzete. Sad su pripremljene veće aktivnosti i mjere za postsezonu, rekao je ministar turizma Darko Lorencin. Očekuje dobar kolovoz

VIDEO

Ministar turizma Darko Lorencin komentirao je sezonu nakon što je njegovo ministarstvo ocijenilo kako će neke destinacije bilježiti pad, druge stagnaciju i rast u srpnju, rekao je za Media Servis.

- Sve radnje su na vrijeme poduzete. Sad su pripremljene veće aktivnosti i mjere za postsezonu. Evo, ovaj vikend je udaran. Pomak je došao u ovih tjedan, dva. Oni turisti koji nam dolaze tjedan dva ranije sad će doći tjedan, dva kasnije. Očekujemo dobar kolovoz, dobre su najave za rujan, a isto tako i za listopad - rekao je. 

Otkrio je i kako će njegovo ministarstvo uštedjeti nakon najave rebalansa proračuna. Neće podizati boravišnu pristojbu, a napravili su i neke analize i u rujnu bi moglo doći do preslagivanja nekih stavki.

HTZ objavio: U prvih 6 mjeseci promet je značajno porastao

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je u srijedu najnovije statističke podatke o tijeku sezone i aktualnom stanju na tržištu Hrvatske za srpanj 2014. 

Prema podacima HTZ-a, u prvih šest mjeseci 2014. Hrvatska je ostvarila značajan porast fizičkog prometa, mjereno brojem turističkih dolazaka i noćenja. Nakon duže stagnacije porastao je broj domaćih turista koji su povećali broj dolazaka i noćenja. 

Kako se i očekivalo, navodi HTZ, turistički promet značajno se poboljšao u lipnju. Rezultati u lipnju bolji su od prošlogodišnjih, s plusom od 8,89 posto u dolascima i plusom od 10,68 posto u noćenjima

Ukupni turistički dolasci (domaći i strani) za razdoblje prvog polugodišta su pozitivni, kao i ukupna turistička noćenja

Pokazatelji turističkog prometa stranih turista ove godine, u odnosu na prošlu, pokazuju brži rast dolazaka od broja noćenja. Noćenja je ostvarilo približno 14,3 milijuna stranaca, a domaćih turista je noćilo oko 1,9 milijun.

Istra je najposjećenija

Najveći udio u ukupnom turističkom prometu ostvarila je Istra s 32,43 posto, a najmanji promet kontinentalna Hrvatska sa svega 2,20 posto. 

Najveći pad noćenja domaćih turista imala je Šibensko-kninska županija (-15,91 posto), a najveći porast broja noćenja domaćih turista imala je Zadarska županija (47,46 posto).

Broj noćenja stranih turista najviše je porastao u kontinentalnoj Hrvatskoj (12,48 posto), a jedino u Šibensko-kninskoj je pao, i to za 1,6 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 251
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..