Obavijesti

News

Komentari 23

Lorencin: IDS bi trebao ići na izbore s Kukuriku koalicijom

Lorencin: IDS bi trebao ići na izbore s Kukuriku koalicijom
1

Gostujući u emisiji Veto ministar turizma Darko Lorencin izjavio je kako smatra da bi njegov IDS trebao i dalje nastaviti suradnju sa strankama Kukuriku koalicije

VIDEO

Gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV ministar turizma Darko Lorencin izjavio je kako smatra da bi njegov IDS trebao i dalje nastaviti suradnju sa strankama Kukuriku koalicija i zajednički izaći na izbore.

- Odnosi između stranaka su odlični u Vladi i nema razloga da tako i ne nastavimo. No, to je moje osobno mišljenje. IDS ima svoja tijela, to je stranka koja će na tim tijelima donijeti konačnu odluku kad za to bude vrijeme, ovisno kad budu raspisani izbori - rekao je Lorencin u emisiji Veto.

Obećao je kako će u projekcijama proračuna do 2018. PDV na turizam ponovno biti vraćen na 10 posto.

- Ne možemo jamčiti da će to biti odmah iduće godine iako ćemo se i to truditi, ali u trogodišnjem planu će se to ucrtati - rekao je Lorencin.

Kazao je kako bi prema svim pokazateljima 2015. godina trebala konačno biti u potpunosti bolja nego rekordna 2008.

- Podaci su u vansezonskim mjesecima puno bolji. U prvom mjesecu bilježimo porast od 19 posto, u drugom 25 posto, a trećem 20 posto. Radi se o destinacijama uključenima u program Hrvatska 365 - rekao je Lorencin koji je jako zadovoljan tim programom.

- Tržišta se mijenjaju. Austrija najbolje reagira na tržište, utrostručili su svoje dolaske i od ove godine prvi puta smo destinacija u koju su Austrijanci najviše putovali. Dobri smo i s talijanskim tržištem gdje smo prošle godine zaustavili trend pada, imali smo porast od 1 posto. Imamo još tržišta koje odlično reagiraju, a najviše troše i dalje Britanci i Amerikanci - rekao je Lorencin i najavio zaokret u postsezoni prema istočnoj Hrvatskoj.

- Za Slavoniju će se u tom dijelu oko smještaja još više potruditi, sljedeći korak je veća investicija oko hotelijerskog smještaja i sadržaja koji bi turiste tamo usidrio. Ove godine smo to na zapadu i jače reklamirali i rezultati su odlični. Počeli smo s lokalnim i regionalnim razinama tamo ulagati u regionalnu infrastrukturu. Poduprli smo marketinške projekte u vezi prijevoznika između Londona i Osijeka. Putnike moramo zamijeniti turistima, došlo je do zaposjedanja aviona do jedne trećine s turistima koji prvi puta imaju priliku doći do Slavonije - rekao je Lorencin.

Na kraju emisije dotaknuo se spora s Hrvatskim nogometnim savezom.

- Mi smo im nudili zemljišta za sportske terene, ali oni žele novac, oko 96 milijuna kuna. Nažalost za dogovor je potrebno dvoje, a od toga ništa pa je sve sada na DORH-u - rekao je Lorencin na kraju emisije Veto.

Činjenicu da HNS bilježi dobitak od 20 milijuna kuna samo lani, a od države unatoč deficitu traži 96 milijuna kuna nije želio nazvati licemjernom, no složio se kako vodeći ljudi saveza na čelu sa Davorom Šukerom žive u svom svijetu, na svom oblaku bez razumijevanja za situaciju u državi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21