Obavijesti

News

Komentari 81

Maras: Plaća guvernera HNB-a neprimjerena uvjetima u zemlji

Maras: Plaća guvernera HNB-a neprimjerena uvjetima u zemlji
5

Ako predsjednik Republike ima plaću koja je desetak tisuća kuna manja od te plaće onda je to sigurno previsoka plaća, komentirao je Maras Vujčićevo povećanje plaće

VIDEO

Nakon što su jučer mediji objavili kako je guverner HNB-a Boris Vujčić sebi povećao plaću za 34 posto, a svojim zaposlenicima smanjio za tri posto zbog teške gospodarske situacije, oglasio se i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, javlja Media Servis.

Poručio je kako je plaća guvernera previsoka i neprimjerena trenutku u kojem se Hrvatska nalazi. Dodao je kako guverner ne može imati veću plaću od premijera i predsjednika koji imaju 10 ili 12 tisuća kuna manje. 

- Ako predsjednik Republike ima plaću koja je desetak tisuća kuna manja od te plaće onda je to sigurno previsoka plaća. Bez obzira da li se radilo o naknadi koja je sada ukomponirana u plaću ili o plaći - rekao je Maras i dodao kako se nada da će Savjet HNB-a reagirati. Podsjetimo, Vujčić je cijelom Savjetu povećao plaću.

O promjeni čelnika HBOR-a rekao je kako je dobro da dođe malo svježe krvi. Napomenuo je kako se neće više davati krediti poput onoga koji je dobio Šegon. Smatra da je Uprava trebala biti pažljivija i otkriti da je riječ o dužnosniku pa ne bi Vladu doveli u neugodnu poziciju. 

'Svejedno je gdje Audiji stoje, Vlada ih neće voziti'

- Sve automobile koji su isporučeni će preuzeti Vlada, takva je odluka i oni će se dati na korištenje MUP-u - rekao je ministar Gordan Maras i dodao da će ti automobili biti preuzeti i dani MUP-u. 

- I tu je, što se mene tiče, priča završena. Ja ga neću voziti i dok ga MUP ne preuzme, on će biti ovdje gdje je - na mjestu u garaži u Ministarstvu. Ne vidi razliku u tome gdje stoje, bitno je da ih Vlada neće voziti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca