Obavijesti

News

Komentari 556

Matić: Ako će branitelji skupiti 250.000 potpisa, ja ću otići

Matić: Ako će branitelji skupiti 250.000 potpisa, ja ću otići
8

Ministar Predrag Matić rekao je da prosvjedi ispred Ministarstva nisu mirni te je naglasio kako bi volio da oni nisu povezani s mecenama koji su sad uhićeni

VIDEO

Ministar branitelja Predrag Matić održao je u utorak popodne konferenciju za novinare na kojoj je komentirao prosvjede branitelja ispred Ministarstva i činjenicu da su prosvjednici vodom zalili njegovog pomoćnika Bojana Glavaševića te ga gađali kartonom dok je ulazio u zgradu.

Matić je rekao da su taj incident snimile nadzorne kamere, ali da incident nisu prijavili. Matić je također rekao da je on u zgradu Ministarstva ušao na sporedni ulaz, ne zato što se boji nego zbog procjene policije. Komentirao i Glavaševićevu izjavu u Vukovaru. 

"Prosvjedi imaju isti rukopis kao i 1998., zna se čije su to udruge"

- Izjava je izvučena iz konteksta. Izjava je bila nespretna. Glavašević je sociolog i sociološki se izrazio. Postavio je retoričko pitanje kako pobjednička vojska ima PTSP, a poražena nema. Prošlo je 20 godina od Rata i moramo biti realni. Prosvjedi imaju isti rukopis kao i 1998., zna se čije su to udruge - rekao je Matić i za prosvjednike rekao da su to nekoliko stotina čuvara državne opasnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Njih ne brine 30.000 nezaposlenih branitelja i sad su se sjetili da je Hrvatska opljačkana i da je kriza. Isti ti ljudi koji su dolje i koji prosvjeduju, podržavali su one u Remetincu - rekao je Matić i naglasio da će odsad surađivati s udrugama samo onoliko koliko se mora.  

"Nema govora o smanjivanju braniteljskih mirovina"

Matić je rekao da je prema braniteljima ispunjeno sve iz Plana 21 što je bilo i obećano. 

- Nema govora o smanjivanju braniteljskih mirovina, prosvjednici pričaju o budućnosti koja nije provjerena. U prvom planu su mu 100 postotni invalidi i djeca poginulih branitelja. Želim pomoći i invalidima HVO-a, ali u zakonskim okvirima. Ovo sada je prijelomni trenutak. Ići ćemo ili u 21. stoljeće ili u Balkan i u mulj - rekao je Matić. Dodaje kako ovo nisu mirni prosvjedi te da bi volio da oni nisu povezani s mecenama koji su sad uhićeni. Matić je rekao i da su vrata Ministarstva branitelja otvorena svima i da je on spreman ponuditi ruku svima. Vjeruje da su prosvjednici zapravo samo mala skupina branitelja koja manipulira hrvatskim braniteljima. Njima je poručio sljedeće:

- Nudim im, da ne kisnu i zebu jer sad dolazi ružno vrijeme, da odu u udruge i skupe  250.000 potpisa. Ne moraju ići na referendum nego ću ja, ako skupe toliko potpisa, otići kod Milanovića i reći mu da odlazim. Niti su me oni postavili niti me oni mogu smijeniti.  Ti koji prosvjeduju su kod mene bili već deset puta. Ako se ne povuku, njima će se morati pozabaviti druge institucije. 

Matić smatra da su branitelji izmanipulirani od strane pojedinaca i da ih može biti sram što su 100-postotne invalide stavili u prvi red. Prigovorio je i prosvjednicima da se nisu bunili kad je HDZ mijenjao prava branitelja već da su to tada pravdali potrebama države. 

Krumpirom razbili staklo na zgradi Ministarstva

Uoči konferencije za novinare netko je bacio krumpir i razbio prozor na prvom katu zgrade Ministarstva. Ispred Ministarstva trenutno prosvjeduje 200, 300 ljudi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 556
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a