Obavijesti

News

Komentari 381

Matić: Branitelji su mi rekli da prosvjed prestaje nakon izbora

Matić: Branitelji su mi rekli da prosvjed prestaje nakon izbora
1

Ako pobijedi Grabar Kitarović branitelji će se povući na njen zahtjev, smatra Predrag Matić, no ako Ivo Josipović ostane predsjednik, smišljat će nove korake

VIDEO

Ministar branitelja za N1 je kazao da branitelji u Savskoj prosvjeduju kako bi dobili simpatije javnosti iako svi u Hrvatskoj znaju da država brine o njima. Ponovio je da njihov vođa Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida, prima 24.816 kuna mjesečno.

- Glogoškom su svi lažovi, predsjednik, premijer, predsjednik Sabora, moja malenkost. Svi stopostotni invalidi imaju primanja između 20 i 30 tisuća kuna i tako će i ostati, kazao je Predrag Matić i dodao da njegova plaća iznosi 18.933 kune. Komentirao je i sastanak Glogoškog sa premijerom.

- Milanović me prije sastanka obavijestio o tome. Rekao sam mu da se sastanu te da on pokuša riješiti problem. To znači da premijer ima povjerenja u mene te da mi ne radi iza leđa.

Komentirao je kako je prosvjed politička predizborna igra te upitao zašto branitelji Kolindu Grabar Kitarović nisu pitali kolika je njena plaća i zašto im ne smeta što ona prima '20-30 tisuća eura'. Kazao je i da je iz braniteljskih krugova saznao da će prosvjed potrajati do 15. siječnja.

- Prema mojem predviđanju Grabar Kitarović će 11.01. doći i reći im da idu kući u miru, a ako pobijedi Josipović onda će otići tamo otkud su ih poslali prije dva mjeseca i dogovarati što dalje.

Također je kazao da bi mu najlakše bilo dati ostavku, no uvjeren je da će najduže ostati na ministarskoj poziciji te da će 'iznijeti svoj križ do kraja'. Ako ode ranije, kaže, prosvjednici bi svoj šator mogli seliti od ministarstva do ministarstva.

- Uopće nam ne trebaju izbori, jeftinije je ako imamo šatore, sarkastično je zaključio. 

Njegovu izjavu možete pogledati OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 381
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca