• Članak
  • Komentari 256
  • Share 758
  • Tweet3

Matić: Lažni branitelji su pravi kriminalci i njih treba kazniti

Lažnjaci koji su u Registru, a nisu koristili braniteljska prava, oni su moralni kriminalci, a oni koji su se i okoristili tim pravima oni su pravi kriminalci , kaže Matić

Subota, 01. 12. 2012. u 16:20    Piše: 24sata
Matić: Lažni branitelji su pravi kriminalci i njih treba kazniti Davor Javorović/Pixsell Registar će se objaviti unutar tri tjedna

Na pitanje zašto zastupnicima HDZ-a toliko smeta objava Registra branitelja, ministar branitelja Fred Matić kaže da je odgovor prilično logičan. 

- Pod njihovom je vlašću broj branitelja napumpavan. Primjerice, na kraju rata imali smo 30.000 ratnih vojnih invalida. A danas imamo 60.000 ratnih invalida. Eto zašto. Ja maksimalno želim depolitizirati braniteljsku poupulaciju, a oni to ne dopuštaju. I ono što mi je najviše žao, branitelji niti nakon 20 godina nisu shvatili da se njima manipulira, da ih se iskorištava i na kraju ih se odbaci - rekao je Matić za Jutarnji list i dodao da su 'lažni branitelji kriminalci'.

- Lažnjaci koji su u Registru, a nisu koristili nikakva braniteljska prava, oni su moralni kriminalci, a oni koji su se i okoristili lažnim statusom branitelja, oni su kriminalci u pravom smislu te riječi - kazao je Matić. 

- Kad se u Hrvatskoj nekoga ulovi s prstima u pekmezu, oduzme mu se teglica s pekmezom i tu priča staje. To me oduvijek ljutilo. Ali, ja ću, u slučaju lažnih branitelja, iako se tome osobno protivim, i s time biti zadovoljan - izjavio je ministar branitelja i rekao kako će Registar biti objavljen na internetskoj stranici u onom tjednu od 17. prosinca te da će svako pretraživanje biti kontrolirano.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: registar branitelja, predrag fred matić, ministar branitelja

Izdvojeni komentari 256 komentara Pogledaj sve komentare
01.12.2012., 16:36

PapaŠtrumpf: Tako je Frede. Imam ja prijatelja koji su srcem branili domovinu, danas rade i dalje svoj posao kao svaki drugi građanin i ništa nisu dobili niti tražili od države, ovi koji su imali vremena šetati po općinama, uguravati se i sređivati stanove i mirovine a rat proveli u kafiću, neka vrate ono što im ne pripada.

01.12.2012., 17:19

tessa 10: Objavite registar lažnih branitelja i onih civilnih umirovljenika koji su umirovljeni zahvaljujući Dragi Rubalici!!!

01.12.2012., 17:40

dom2: Podržavam objavu registra branitelja jer svatko od nas zna tko mu je bio suborac. To se ne zaboravlja. Nakon objave registra branitelja trebalo bi objaviti i registar lažnih branitelja jer nema se što skrivati. Svaki istinski branitelj stoji iza svojih djela i nema se što skrivati. Lažni se moraju skrivati jer puno gube a vjerujem da če i izgubiti.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar