Obavijesti

News

Komentari 434

Kao Djed Mraz: Milan Bandić je u Gunji podijelio poklone djeci

Kao Djed Mraz: Milan Bandić je u Gunji podijelio poklone djeci
23

Milan Bandić će u srijedu biti u Gunji i Rajevom Selu gdje će zajedno s volonterima Crvenog križa podijeliti 500 božićnih paketa djeci u poplavljenim područjima

VIDEO

Milan Bandić je kao volonter Crvenog križa u srijedu u Gunji pomogao podijeliti pakete u školi i igraonici . Rekao je da je sretan što je danas u Posavini, ovaj put u funkciji volontera.

- Nažalost meni je zabranjeno raditi, ali čovjek uvijek nađe način da bude koristan zajednici. 24 sata sam na raspolaganju kao volonter Grada Zagreba. Ja sam s ljudima kao riba u vodi, ja ne mogu bez rada, ali čovjek ne može iz žive kože. Dogodilo se to što se dogodilo, ali život ide dalje. Naći ću način s odvjetnicima s kojima provodim većinu vremena, da djelomično, ovih mjeseci koliko će to sve trajati, vratim zajednici ono što primam - rekao je Bandić.

Pokretanje videa...

Ana Trgovac/24sata VIDEO

Rekao je i da on prima plaću, a da mu je zabranjeno obavljati dužnost. Zato je tražio način nekako da pomogne pa se sjetio da se javi kao volonter Crvenom križu. Oni su to prihvatili i tako je Bandić u srijedu došao u Gunju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje kako se priprema za obranu, Bandić je rekao:

- Ne bih o tome, istina je spora, ali dostižna. Sa svojim timom odvjetnika ću dokazati svoju nevinost. Nikoga nisam ubio, nikome nisam ništa oteo, niti sam ništa ukrao - rekao je Bandić.

Na pitanje da li je zadovoljan kako kolege vode Grad, kaže:

- Zadovoljan sam kako Grad funkcionira. Nije dovedena u pitanje niti jedna javna funkcija.

Rekao je i da se ne osjeća dobro kao gradonačelnik bez ovlasti.

- Nedostaje mi rad - kaže Bandić koji vrijeme provodi uglavnom u društvu odvjetnika ili čita.

Rekao je i da će kao volonter ići gdje god će to biti potrebno.

- Ja cijeli život slušam ljude. Pametan čovjek sluša cijeli život, a budala se rodi pametan - kaže Bandić.

Bandić pomogao utovariti pakete

Milan Bandić je na brzinu ubacio pakete za djecu u kombi u srijedu u 6.30 ujutro. Otišao je s volonterima Crvenog križa u Gunju prije nego je bilo najavljeno novinarima.

Gradonačelnik bez ovlasti u zadnje vrijeme ipak se aktivirao u javnom životu. Prije podne će biti u Gunji i Rajevom Selu i podijeliti 500 božićnih paketa djeci u poplavljenim područjima.

- Nisam nikada bio parazit. Nisam navikao primati plaću, a da ne radim. Stavio sam se zato na raspolaganje Crvenom križu i radim dobrovoljno u karitativne svrhe. Želim se osjećati korisnim – rekao je Bandić. Dodao je i da ne smije ništa govoriti o postupku protiv njega i samo ga je komentirao "strpljen, spašen".

Pokretanje videa...

Petar Glebov/Pixsell VIDEO

- Crveni križ i Grad Zagreb su pripremili 500 paketa za najmlađu populaciju kako bi im barem malo izmamili osmijeh na lice – rekao je Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa u Zagrebu .

Grad poslao priopćenje, Bandića nisu spomenuli

Grad Zagreb poslao je novinarima službeno priopćenje o podjeli paketa u Gunji, no Milana Bandića nisu spomenuli. Priopćenje donosimo u cijelosti.

" Jutros je put Gunje i Rajeva sela krenulo izaslanstvo Grada Zagreba i zagrebačkog Crvenog križa s prigodnim božićnim darovima za 500 djece uzrasta do 12 godina. Time se nastavlja pružanje pomoći građanima s najteže stradalih područja Slavonije koju je Grad organizirao nakon katastrofalnih svibanjskih poplava.

Podjela božićnih darova za 450 djece predviđena je oko 11,00 sati u Gunji (obnovljena škola) te oko 12,00 sati za 50 djece u Rajevu selu.

U ime Grada i Crvenoga križa, prigodne darove (didaktičke igračke, slikovnice i slatkiše) mališanima će uručiti Miodrag Demo – voditelj u Uredu za branitelje, Biserka Bucković – posebna savjetnica gradonačelnika i Petar Penava – ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba.

Podsjetimo, Grad Zagreb dosad je najteže stradalim područjima Slavonije donirao 26 isušivača, 100 hladnjaka, osigurani su besplatni udžbenici za osnovnoškolce i srednjoškolce te su u suradnji s Hrvatsko-talijanskom udrugom u Rimu prikupljene trajne namirnice, potrepštine za osobnu higijenu, oprema i materijal za dezinfekciju i čišćenje, zatim odjeća, obuća, posteljina, lijekovi i sanitarni materijali.

Također, u suradnji s gradskim Crvenim križem, učenici iz Gunje proveli su pet dana u programu Škole u prirodi u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom, a donirano je i preko 200 tona humanitarne pomoći (hrane, pitke vode, higijenskih potrepština) zajedničkom koordiniranom akcijom Caritasa zagrebačke Nadbiskupije i zagrebačkog Crvenog Križa".


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 434
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag