Obavijesti

News

Komentari 122

Milanović čestitao osječkom 'kralju žita': Tako se to radi!

Milanović čestitao osječkom 'kralju žita': Tako se to radi!
5

Kvaliteta poduzetnika se ne mjeri veličinom nego jesi li isplatio plaće na vrijeme radnicima, platio porez, kredite bankama i dugove dobavljačima, kaže Pipunić

VIDEO

Premijer Zoran Milanović i dva ministra, Ivan Vrdoljak i Damir Jakovina, bili su gosti osječkog 'kralja žita' Marka Pipunića, povodom obilježavanja 25 godina postojanja njegove tvrtke Žito. 

Na svečanosti održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku Pipunić je, u pratnji svoje supruge, cijele obitelji i posebno majke Janje, dočekao i ugostio brojne osječke i slavonske poduzetnike, političare i prijatelje. 

Goste je dočekao suznim očima

- Osjećaji koji danas imam su zadovoljstvo i sreća, a to ne bi bilo ništa da to nemam s kime podijeliti - rekao je, pozdravivši goste. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bosanac ode iz Bosne, ali Bosna iz Bosanca nikada pa smo zbog toga osnovali svoju Udrugu bosanskih Hrvata 'Prsten' koji vama možda ne znači ništa, ali meni puno - rekao je Pipunić pozdravivši i predsjednika Udruge Miju Marića. 

Ne skrivajući da je ponosan na svoje bosanske korijene, Pipunić je svečanost proslave započeo kazališnim prikazom priče o sebi, počevši od dana svog rođenja. Sve je to slikovito na platno projicirala umjetnica koja je izrađivala prizore u pijesku, a dojmom su pojačavali glumci, pjevači, folklorni plesači. Okosnica priče bio je dječak sa idejom i vizijom. 

- Oduvijek sam volio bajke i maštanje. Srećom to me drži i danas. Bog mi je dao da se moje želje ispune i tako je nastala ova priča o dječaku i njegovoj čaroliji i maštariji. Kvaliteta poduzetnika se ne mjeri veličinom nego jesi li isplatio plaće na vrijeme radnicima, platio porez državi, kredite bankama i dugove dobavljačima. To je jedini način na koji poduzetnik može funkcionirati i razvijati se. U naredne dvije godine Žito će investirati 1,4 milijardi kuna i zaposliti 250-300 mladih radnika. Uloga gospodarstvenika je da stvara i razvija se, a uloga državnika da pametno ulaže naš porezni novac. U nekim stvarima sam zadovoljan, u nekima nisam, ali živimo u istoj državi i moramo nastojati da svima bude bolje i imati iste ciljeve -  kazao je Pipunić nakon što je predstavljen i film o uspješnosti njegove tvrtke i budućim planovima. 

- Ono što radite je sjajno! Hrabro i riskantno, ali bez toga nema uspjeha i vi to najbolje znate. Obzirom na uvjete u kojima ste odrastali bilo je teško prijeći i Savu, a kamoli stvoriti sve ovo. Zadatak vlasti je ne smetati vam u tom poslu i pustiti da se razvijate. Hrvatskoj su potrebne ovako jake i konsolidirane tvrtke kao vaša i ulazite u društvo velikih. Kao mala zemlja, moramo gledati daleko i nema razloga da hrana koju vi proizvodite ne bude svjetski konkurentna. Vaš plan razvoja izgleda odlično, buduća zgrada arhitektonski vrlo moćno i ostavlja jak dojam. Tako se to radi - kazao je premijer Milanović čestitajući Marku Pipuniću na 25 godina uspješnog vođenja tvrtke. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina