Obavijesti

News

Komentari 309

Milanović: 'Karamarko je želio na vlast silom, a to tako ne ide'

Milanović: 'Karamarko je želio na vlast silom, a to tako ne ide'
5

Nije da on nije pametan čovjek, da je totalna neznalica, ni to nije točno, nego naprosto ga nije briga, rekao je premijer Zoran Milanović o predsjedniku HDZ-a

VIDEO

Premijer nije ćaća, nije Bog, ali je jedan od najodgovornijih ljudi u državi. Mi govorimo o dva čovjeka od kojih će jedan pred predsjednicu sa 77 potpisa, reći što zna, što ne zna i za što ga nije briga. Karamarko je pokazao da ga nije briga. Nije da on nije pametan čovjek, da je totalna neznalica, ni to nije točno, nego naprosto ga nije briga. Na vlast je htio doći golom silom i sad to ne ide te su potrebne neke druge misaone i radne akcije. Zato je vrlo važno da dvije najodgovornije osobe stanu pred kamere triju televizija, rekao je premijer Zoran Milanović nakon što je HDZ odgovorio na SDP-ovo priopćenje vezano za sučeljavanje u kojem je vladajuća stranka priopćila kako je 'jedna osoba odgovorna za državu', a HDZ je prozvao za duboko ukorijenjeni recidivi totalitarizam te da izbjegava sučeljavanje timova. 

'HDZ nudi kukavičje jaje'

Milanović je poručio kako su debate vođa stranaka u svijetu normalne. 

- To vidimo u Americi. Ako je Amerika totalitarna i mi smo. Timovi? Nema tu nikakve iskrenosti. Moji suradnici su svaki dan na TV-u - rekao je dodavši kako su i HDZ-ovi, ali i da oni iznose kontradikcije. 

- HDZ se uspaničio i nudi kukavičje jaje - rekao je. 

'Pokušali su vlast preuzeti batinom i plinskom bocom'

Komentirao je i sve izglednije mjesto na HDZ-ovim listama za Đuru Glogoškog.

- Zašto ne bi bio? Ja nisam predsjednik HDZ-a da to komentiram. Vidjet ćemo što je javnost naučila iz zadnjih godinu dana, od pokušaja da se vlast preuzme batinom i plinskom bocom - rekao je.

'Tko je HDZ-u prodao taj program, prevario ih je'

Još je jednom komentirao program Domoljubne koalicije.

- Tko im je to prodao, prevario ih je - smatra Milanović.

Dotaknuo se i manjih stranaka i koalicije, te zaključio kako rasipanje glasova nije dobro jer pomaže Karamarku, kojeg je još jednom, govoreći o svom načinu bavljenja politikom, usput 'oprao'.

- Niti sam bio uz Tuđmana, pa radio na rušenju Tuđmana pa dolazio na vlast HDZ-a - rekao je, a prokomentirao je i svoju komunikaciju s bivšom šeficom te stranke. Jadranki Kosor je, kaže, otvoreno rekao kako je nakon što je preuzela Vladu Ive Sanadera trebala ići na izbore. 

'Predsjednici sretan put, ali odluke donosi Vlada i Sabor'

Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović zaželio je sretan put u Budimpeštu.

- Ali odluke o vanjskoj politici donose Vlada i većina u Saboru - kaže Milanović.

Zahvalio se Rajiću na ulaganju: 'Nije bio ziheraš'

Milanović je u utorak bio na otvorenju novog logističkog centra RALU Logistike Luke Rajića. Istaknuo je kako je Rajić privatnim novcem investirao u tvrtku koja danas zapošljava 550 ljudi. 

- Umjesto da stavi novac na desetogodišnje američke obveznice, odlučio je uložiti novac u konkretan posao. Hvala što ste umjesto ziheraškog poteza izabrali ulaganje u zahtjevan posao koji, ako dobro funkcionira donosi veće prinose i zaposlenje - poručio je premijer s pozornice u centru u kojem se ujedno, uz prisutnost partnera RALU Logistike, slavila 25. godišnjica tvrtke. 

I Rajić je imao poruku za investitore.

- Investirajte u Hrvatsku. Hrvatska je sigurno zemlja koja će imati održivi rast i razvoj u gospodarstvu - poručio je Rajić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 309
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je