Obavijesti

News

Komentari 348

'Vrijeme je da Karamarko izađe iz te mišje rupe u koju se skrio'

'Vrijeme je da Karamarko izađe iz te mišje rupe u koju se skrio'
4

Premijer Zoran Milanović je rekao da je izvanredna sjednica Hrvatskog sabora sazvana na inicijativu vladajućih da bi se razgovaralo o novim prijedlozima zakona

VIDEO

Za vrijeme posjeta Splitu, gostujući u programu Radio Dalmacije, premijer Milanović komentirao je izjavu čelnika HDZ-a, Tomislava Karamarka da na izbore treba izaći što prije te da će HDZ pobijediti

- On navodno želi biti hrvatski premijer. Mislim da je vrijeme da izađe iz te mišje rupe u kojoj se sakrio. Znate onu pjesmu od Rundeka, izađi i bori se, u ovom gradu ima mjesta ili nema mjesta. Neka izađe vani i neka se konačno suoči, ne mora doći na debatu. Na kraju krajeva, ne mora ništa jer to je njegova stvar, ali me čudi da netko tko želi biti hrvatski premijer, dakle predsjednik Vlade i snositi daleko najveću odgovornost za društveni i ekonomski razvoj, socijalno stanje, političko stanje, da se toliko skriva od konkurencije i javnosti - rekao je Milanović.

 'Ne vjerujem da će Sabor biti raspušten 8. rujna'

Premijer Milanović je posjetio Split praćen jakom ministarskom postavom. Zajedno s Grčićem, Lalovcem i Lorencinom sastančio je sa stranačkim kolegom i splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom. 

- Došli smo u grad koji napreduje zahvaljujući dobroj suradnji s Vladom, sretnim okolnostima te najviše poduzetnom duhu svojih ljudi. Ovo je posjet gradu koji je nadišao svoje ekonomske demone iz bliske prošlosti - kazao je Milanović. 

Premijer je kazao kako je uputio pismo predsjedniku Sabora u kojem je zatražio da prva jesenja sjednica bude ranije od uobičajenog. Potvrdio je da će prije raspuštanja Sabora uz izvanrednu sjednicu biti održana i jedna redovita. Milanović se nije htio izjasniti o datumu izbora, već je rekao da je njemu sve isto. 

Miranda Čikotić/PIXSELL

- Neću predlagati datum, jer je to jedna od rijetkih dužnosti i obveza predsjednika države. Mogu samo reći da će izbora biti - kazao je premijer uz osmijeh. Negirao je da će čekati rezultate trećeg kvartala, kako bi na krilima dobrih rezultata krenuli na izbore. 

- Vidjeli smo rezultate drugog kvartala, koji su dobri. Ne samo zbog najvećeg rasta u posljednjih sedam i pol godina, nego zato što je baziran na rastu izvoza i industrijske proizvodnje - zadovoljan je bio premijer. 

Miranda Čikotić/PIXSELL

Izbacio je i podatak da je proračunski deficit sedam milijardi kuna i time najniži još od 2009. godine. 

- Hrvatska raste i mislim da je to svima jasno - poručio je premijer skepticima. Predsjednik Vlade se osvrnuo i na skorašnje donošenje zakona o konverziji kredita u francima u eurske. 

Miranda Čikotić/PIXSELL

- Nije istina da time pogodujemo bogatima, već upravo srednjem sloju kojeg će ovaj zakon rasteretiti. Vodili smo računa da banke ne pate, jer imaju investitore koji mogu povući financije ako nemaju dobiti. Tada nema više ni kredita, tako da je u pitanju jako tanka crta po kojoj se hoda. Lako je biti galamdžija i napadati banke, danas je to popularno - kazao je Milanović. 

Najavio je kako će uz ovaj zakon u saborsku raspravu dati i zakon o energetskom siromaštvu, kojem bi se trebalo pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, a na kojem je Vlada radila već duže vrijeme. Potom je domaćinom i ministrima prošetao Zapadnom obalom, posjetio gradilište hotela Ambasador, obišao centar grada i propatrolirao sjevernim zidinama Dioklecijanove palače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 348
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...