Obavijesti

News

Komentari 49

Milanović o Merkel: Ona nema banku, investicije su drugdje

Milanović o Merkel: Ona nema banku, investicije su drugdje
1

Ne možete očekivati da se kancelarka bavi prometnim pravcima u JI Europi, ali to je prilika da se razgovara i da se vidi što je Hrvatska sama napravila, kaže Milanović

VIDEO

Premijer Zoran Milanović nakon Konferencije o zapadnom Balkanu, na kojoj je u četvrtak u Berlinu sudjelovao s još sedmero premijera država regije, ocijenio je konferenciju kao ''jako dobro političku manifestaciju''. 

- Razgovarali smo i o politici i o projektima i o prometnim pravcima, o svemu pomalo. Dakle ovo je na neki način jedna relaksirajuća forma, ako tako mogu reći, čega regiji nedostaje. Kao što znate Hrvatska nažalost do dana današnjeg niti s jednom bivšom jugoslavenskom republikom nema ugovor o granici. To vidim kao jedan od zadataka pred sobom i pred vladom da barem probamo sa Srbijom, ako ne ide sa drugima, doći do rješenja pitanja granice - rekao je. 

'Ne možete očekivati da će se Merkel baviti pravcima u JI Europi'

Dodao je da je s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarao o Jadransko-jonskoj autocesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Angela Merkel ne drži banku, ona nije bankar. Taj novac i te investicije se nalaze drugdje, ali dobro je ljude animirati za takve stvari jer u stvari oni o njima ne znaju ništa. Ne možete očekivati da se njemačka kancelarka bavi prometnim pravcima u JI Europi, ali to je prilika da se razgovara, da se pokaže i da se vidi što je Hrvatska sama napravila - rekao je Milanović, istaknuvši kako je Hrvatska valjda jedina u ovoj grupi zemalja koja je uložila novac u svoje ceste i sama ih platila. 

Kazao je kako Jadransko-jonska autocesta ne isključuje Pelješki most, koji će, ''ako sve bude prema planu, ići prvi''. 

- Ali Jadransko jonska autocesta je način da se hrvatske autoceste i prema sjeveru i prema jugu pune cijele godine. A to je onda novac, cestarine, na tome treba počet radit odmah, ne samo pričati - zaključio je Milanović, piše Večernji list. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.